Enerji Sektörü Buluşma Toplantısına Yoğun İlgi

06.07.2015 - 15:50 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) tarafından Enerji Şirketleri ve Yatırım Kuruluşları Sektör Buluşma Toplantısı düzenlendi

https://i.bigpara.com/i/55big/viop-enerji-sektoru-toplantisi-1.jpg

30 Haziran 2015 tarihinde TSPB’de düzenlenen toplantıya enerji şirketleri ve yatırım kuruluşları üst düzey yöneticileri katılarak iş birliği yapılabilecek konuların belirlenmesi, VİOP baz yük elektrik vadeli işlem sözleşmelerinde son aylarda artan likiditenin değerlendirilmesi ve VİOP enerji ürünlerinde piyasa yapıcılık gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

30 Haziran 2015 tarihinde TSPB salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını ETD adına ETD yönetim kurulu üyesi ve Turcas Enerji Holding A.Ş. Elektrik & Gaz Grup Direktörü Arkın Akbay yaptı. Arkın Akbay konuşmasında Borsa İstanbul, ETD ve Takasbank’ın ortak yaptığı yoğun çalışmalardan bahsederek yatırım kuruluşları ve enerji firmalarının yapacağı iş birliğinin, VİOP baz yük elektrik vadeli işlem sözleşmelerine tezgahüstü piyasadan daha fazla likidite kaymasındaki önemine değindi.

Haberin Devamı

Arkın Akbay’dan sonra söz alan VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır bir VİOP sunumu gerçekleştirdi. Muammer Çakır bu sunumda, VİOP’un ilkleri, işlem hacmi ve açık pozisyon rekorları ve başarıları; VİOP baz yük elektrik vadeli işlem sözleşmelerinin temel özellikleri ve işlem hacminin artması için yapmış oldukları çalışmaları; enerji firmaları için merkezi karşı taraf riskinin önemi ve risk yönetiminde VİOP’un sektöre sunmuş olduğu imkânları; elektrik sözleşmelerinde gelir paylaşımına dayalı piyasa yapıcılık modeli ve bugüne kadar ETD, Takasbank gibi kurumlarla yeni elektrik sözleşmelerin tasarımı için ortaklaşa yürütülen çalışmaları anlattı.

Tanışma ve networking için verilen aranın ardından toplantının son bölümünde, soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde katılımcılar Borsa İstanbul’a sorularını yönelttiler ve karşılıklı olarak iş birliği yapılabilecek konular üzerinde tartıştılar.

Haberin Devamı

Son olarak kapanış için söz olan TSPB Genel Sekreteri İlkay Arıkan, enerji şirketleri ve yatırım kuruluşlarını bir araya getiren bu tip toplantıların faydalarından ve bu çalışmaların devamının öneminden bahsetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi