En büyük kaygı ekonomik gerileme

03.07.2008 - 11:43 | Son Güncelleme :

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ekonomikgerilemenin şu an enflasyondan daha büyük bir kaygı olduğunu söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/349HenryPaulson.jpg
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ekonomik  gerilemenin şu <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349HenryPaulson.jpg" align="right" vspace="5">an enflasyondan daha büyük bir kaygı olduğunu söyledi.

AA
        
Paulson, Londra ziyareti sırasında BBC ile yaptığı söyleşide, temel  olarak “büyümeye mi? fiyatlara mı?” odaklandığı sorusuna yanıt olarak,  enflasyonun birçok ülkede temel ekonomik odak olduğunu, özellikle ABD`de  en büyük endişenin ekonomik gerileme olduğunu söyledi.
        
Henry Paulson, sadece petrol fiyatları değil, gıdanın yarattığı  yoksulluk konusunda da büyük bir problem yaşandığını belirtti.
        
Rekor petrol ve gıda fiyatları ile bağlantılı yüksek enflasyonun  kuşkusuz Amerikalıların gerçek endişesi olduğunu ifade eden Paulson,  ancak çekirdek enflasyonun göreli olarak kontrol altında olması  nedeniyle konut sektörü, petrol fiyatları ve sermaye piyasalarında neler  olduğuna odaklandığını söyledi.
        
Rusya, Almanya ve İngiltere`yi kapsayan 5 günlük gezisini tamamlayan  Paulson, yıllık yüzde 15`e kadar yükselen enflasyonun Rusya`nın temel  kaygısı da olduğunu dile getirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi