Emlak satışları bıçak gibi kesildi

22.04.2014 - 09:31 | Son Güncelleme :

Seçimlerin ardından sektörde hareketlenme bekleyen emlakçılar umduğunu bulamadı

https://i.bigpara.com/i/55big/konut-1.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/konut-1.jpg">Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yerel seçimlerin ardından kentte emlak satışlarının bıçak gibi kesildiğini söyledi.

Satışların yüzde 95’inin kredi karşılığında yapıldığını kaydeden Akyüz, kredi faiz oranlarının 1.20 seviyelerine çıkması ile birlikte piyasanın daha da durgunlaştığını kaydetti.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Yerel seçimlerin ardından sektörde hareketlenme bekleyen emlakçılar umduğunu bulamadı. Kentte kiralık ve satılık ev ihtiyacının her geçen gün arttığını, ancak bu talebi karşılamakta güçlük çekildiğini belirten Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, talebe rağmen satış olmamasından yakındı. Yerel seçimlerin bitmesi ile birlikte sektörde hareketlenme beklediklerini dile getiren Akyüz, İnşaat sektöründe büyük bir durgunluk var. Bu durgunluk neredeyse 150 kalemdeki sektörü etkiliyor. Vatandaş ev ihtiyacının ve isteğinin olmasına karşın fiyatlardaki yükseklik nedeniyle hareket edemiyor dedi.

SICAK PARA DÖNGÜSÜ YOK

Kentte 2013 yılında yaklaşık 4 bin konutun el değiştirdiğini açıklayan Akyüz, bu satışların yüzde 95’inin kredili satış olduğunu duyurdu. Sıcak para döngüsünün olmadığına dikkat çeken Akyüz, Sıcak para döngüsünün olmayışından dolayı piyasada durgunluk var. Piyasadaki müteahhitlere dikkat etmek gerekiyor. İşi bozulan müteahhitlerin yaptığı evlerde büyük mağduriyetler olabilir. Yılların birikimi bir anda heba olabilir diyerek vatandaşları uyardı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

FİYATLAR DÜŞMEZ

Faiz oranlarının da 0.60’dan 1.10-1.20 seviyesine çıkmasının da satışları azalttığını dile getiren Akyüz, faizlerin düşmesi halinde bile kentteki ev fiyatlarının düşmeyeceğini açıkladı. Akyüz, ’Ev fiyatları düşecek ev alacağım’ diyenler yanılır. Fiyatlar tavan yaptığı zaman taban yapması mümkün değil dedi. 100-150 bin lira arasındaki evlere talep geldiğini, ancak oturabilecek evlerin yaklaşık 200 bin lira olduğunu belirten Akyüz, yeni imar planının hayata geçmesi ile birlikte Manisalıların biraz daha rahatlayacağını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi