Emekçiden Son Uyarı

01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yüzde 10`luk zammı toplu iş bırakarak protesto edecek olan kamu çalışanları bundan da sonuç alınamazsa, hükümeti düşürmek için kolları sıvayacak. Yaklaşık bir aydır Türkiye`nin dört bir yanında kitlesel eylemler yaparak, hükümetin 2001 için öngördüğü yüzde 10`luk zamma itiraz eden kamu çalışanları, olumlu yanıt alamayınca çareyi üretimden gelen güçlerini kullanmakta buldu. Bugün 15 örgütten oluşan Emek Platformu`nun öncülüğünda tüm yurtta iş bırakacak olan kamu emekçileri, bundan da sonuç alınamazsa, halkın 18 Nisan`da hükümete verdiği desteğin çekilmesi yönünde çalışmalara başlayacak.


HÜKÜMET SAĞIR SULTAN

Bir aydır yürüyüşler, oturma eylemleri yaptıklarını belirten Emek Platformu dönem sözcüsü ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Siyami Erdem, düzenlediği basın toplantısında, eylemler sonrası hükümetten hiçbir yanıt alamadıklarını belirtti. Erdem, Hükümet bırakın olumlu adım atmayı, görüşme talebimize bile yanıt vermedi. Biz de daha caydırıcı etkisi olan üretimden gelen gücümüzü kullanmaya karar verdik. Bugün bir milyonun üzerinde katılımcıyla tüm yurtta iş bırakıyoruz diye konuştu. Hükümetin tüm eylemleri duymazlıktan geldiğini vurgulayan Erdem, halkın da destek verdiği bu eylemlere yanıt alamazlarsa, hükümetin siyasi ömrünü bitirmek için çalışacaklarını bildirdi.


ÇOÇIKLARINIZI OKULA GÖNDERMEYİN;

Kitlesel iş bırakma eylemiyle, başta eğitim olmak üzere, yol, belediye ve ulaşım hizmetlerinin aksayacağını ifade eden Erdem, özellikle velilerden çocuklarını okula göndermemelerini istedi. Eyleme örgütlü örgütsüz tüm kamu çalışanlarını davet eden Erdem, Hiçbir kamu emekçisi iş bırakma noktasında tereddütte olmamalı. Bu bizim onur mücadelemizdir. Bir tek kamu emekçisinin saçından bir kıl alınırsa KESK onun yanında olacaktır diye konuştu. Emekçiler, kitlesel eylemlerini başta hükümetin yüzde 10`luk zam olmak üzere, memurların işten çıkarılmalarını kolaylaştıran yasa tasarısı, Tasarruf Teşvik Fonu`ndaki birikimler ve grevli ve toplu sözleşme hakkı için gerçekleştiriyorlar. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, bugün gerçekleştirilecek ``iş bırakma eylemi`` öncesi, 81 il valiliğine bir genelge gönderdi. Genelgede, ilgili mevzuatın, eylem yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını emrettiği hatırlatıldı. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi