Elektronik Ticaret Anadolu’ya Girdi

27.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Gaziantep`de kurulan ticaret portalı ‘‘tianet.net’’, iş çevrelerine, 125 ülkede bin 500`den fazla oda ile internet üzerinden doğrudan bağlantı kuruyor.
‘‘www.tianet.net’’ adresinde hizmet veren ticaret portalını, ‘‘Türk işadamlarının ticaret portalı’’ olarak değerlendiren Gaziantep`te yerleşik Tianet Hizmetleri`nin Genel Müdürü Berrin Göktekin, bilginin güç olduğu gerçeğinin tartışılmaz derecede kanıtlandığını ve internet üzerinden bilgiye ulaşmanın hayal bile edilemeyecek kadar kolaylaştığını söyledi.


Göktekin, dünya genelinde şu anda 450 milyar dolar olan elektronik ticaretin, 2004`te 7 trilyon doları aşacağının tahmin edildiğini kaydetti. Düşünülenin aksine, gelişmiş ülkelerin değil, gelişmekte olan ülkelerin internet ekonomisinde mucizeler yaracatacağının tahmin edildiğini anlatan Göktekin, ‘‘Internetin önemi her geçen gün daha çokanlaşılıyor. Türkiye`de de internet emekleme dönemini aştı, sürekli yaygınlaşıyor’’ dedi.Ticarette her geçen gün önem kazanan elektronik ticaret pazarının gelişmeye devam ettiğini bildiren Göktekin, ‘‘Türkiye`de ticaret ve üretim yapan firmalar daha bu gerçeği tam olarak kavramış değiller. Babadan kalma usullerle ticaret yapan firmaların geçmişte kalma sürecihızlandı’’ şeklinde konuştu.
(HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi