Elektrikler de özelleşecek!

29.05.2013 - 08:56 | Son Güncelleme :

Boğaziçi Elektrik Dağıtım ve Akdeniz Elektrik Dağıtım, dün düzenlenen imza töreni ile Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu’na devredildi

https://i.bigpara.com/i/55big/elektrikdiregi.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349elektrik3.jpg">Boğaziçi Elektrik Dağıtım ve Akdeniz Elektrik Dağıtım, dün düzenlenen imza töreni ile Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim
Grubu’na devredildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 21 elektrik dağıtım şirketinin, haziran veya temmuz sonuna kadar tamamen özel sektöre devredileceğini söyledi.

‘Devlet başarılı değil’

Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, ihalelerini kazandığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım ve Akdeniz Elektrik Dağıtım’ı, dün hisse devir sözleşmelerini imzalayarak devraldı. Törene Taner Yıldız’ın yanı sıra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de katıldı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bakan Şimşek, “Devlet bu dağıtım işinde çok da başarılı değil bazı bölgelerde. Kayıp kaçaktan dolayı yük var. Şimdi Türkiye’nin bu başarılı şirketleri alacak, kayıp kaçağı azaltacak. Bu cari açığı azaltacak, hem de tüketiciye yansıyan maliyeti aşağı çekecek” dedi. Bakan Yıldız ise, “21 elektrik dağıtım şirketinin haziran veya temmuz sonuna kadar tamamının özel sektör eliyle yürütüldüğü bir noktaya gelmiş olacağız” diye konuştu.

9.5 milyon abone...

Nihat Özdemir de Türkiye’de  11 ilde elektrik dağıtım ve perakende hizmeti vereceklerini belirterek, “9.5 milyon aboneye, yılda 46 milyar kwsaat’lik elektrik dağıtımı yapacağız” dedi.

Özdemir Boğaziçi EDAŞ ile İstanbul Avrupa Yakası’na, Akdeniz EDAŞ ile Antalya, Isparta ve Burdur’a hizmet vereceklerini hatırlattı.

 

Hisse Başarıyla eklendi