``Ekonomide iyiye gidiş sürüyor``

11.12.2003 - 09:22 | Son Güncelleme :

Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, ekonomide iyiye gidişin sürdüğünü, 2004`ün daha da olumlu geçeceğini söyledi


Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, ekonomide iyiye gidişin sürdüğünü, 2004`ün daha da olumlu geçeceğini söyledi.

Serdengeçti, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`na yaklaşık 5 saat süren bir brifing verdi. Alınan bilgiye göre, Serdengeçti, grafiklerle desteklediği sunuş konuşmasının ardından, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Serdengeçti, AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli`nin, Grafiklerle ekonomideki iyiye gidişi anlattınız. Bunda siyasi güven ortamının etkisi nedir? Bu da grafiklerle anlatılabilir mi? sorusu üzerine, Elbette, ekonomideki iyileşmede siyasi güven ortamının da etkisi vardır dedi.

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu da işsizliğin arttığına dikkati çektikten sonra Serdengeçti`ye, Ekonomideki iyileşme neden halka yansımıyor? diye sordu. Serdengeçti, işsizlikteki artış ile ekonomideki iyiye gidiş, enflasyondaki düşüş ve ekonomideki büyümenin olumlu etkilerinin henüz topluma yansımadığını ifade etti.

Serdengeçti, İmar Bankası`nın 8.5 katrilyon liralık mevduatı hak sahiplerine faiziyle ödemesinin enflasyona etkisi olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine de bunun kayda değer bir etkisi olmayacağını söyledi.

Serdengeçti, başka bir soru üzerine ise liradan sıfır atmanın ekonomi üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını belirterek, tek yararı, bol sıfırdan kurtulacağız dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi