Ekonomide 100 günlük önlem alınsın

30.07.2007 - 12:49 | Son Güncelleme :

Demirtaş, Üretim, ihracat ve istihdam için yeni dönemin ilk 100 gününde şok önlemler alınmalı dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Üretim, ihracat ve istihdam için yeni dönemin ilk 100 gününde şok önlemler alınmalı dedi.

HÜRRİYET

Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide çok hızlı davranılması gerektiğini belirtti.

Dış dengelerin her an tersine dönebileceğini kaydeden Demirtaş, Açıkta yakalanmamalıyız. Son bir haftada bunun işaretlerini gördük. Pek çok isteğimiz AK Parti programında yer alıyor ama kademeli uygulamalardan bahsediliyor. Biz bunların hemen uygulanmasını bekliyoruz görüşünü bildirdi.

AK Parti’nin 4.5 yıllık iktidarı döneminde, özellikle makro ekonomik dengelerin sağlanması için sıkı bir maliye politikası izlediğini ifade eden Demirtaş, pek çok göstergede önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti. Dünya ekonomisinin aralıksız büyüdüğüne dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydet Yıllık trilyon dolarlara ulaşan küresel sıcak para akımı sayesinde cari açık finanse ediliyor. Ancak önümüzdeki dönemde küresel faiz oranlarının artması ve sıcak para akışının yavaşlaması beklentisi var, düzeltmeler bekleniyor. Seçimlerin ardından ABD’den gelen olumsuz göstergeler buna en güzel örnek. Buna karşılık önlem alınması gerekiyor. Cari açık büyük risk oluşturuyor.

Cari açığın temelinde tasarrufların yetersiz olması, yatırıma dönmemesi ve düşük kur-yüksek faiz politikasının yattığını belirten Demirtaş, küçük ve büyük tasarruf sahiplerini üretime yönlendirecek mekanizmaların hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi