Ekonomi durgunluk ve enflasyon arasına sıkıştı

11.07.2008 - 16:53 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349DominiqueStraussKahn.jpg

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn,   dünya ekonomisinin durgunluk buzu ve enflasyon ateşi arasına sıkışıp kaldığını söyledi.

AA

Strauss-Kahn, Ukrayna`nın Yalta kentinde bir konferansta yaptığı konuşmada, dünya mali piyasalarındaki krizin büyük ölçüde sona erdiğini, ancak krizin sonuçların bir süre daha hissedileceğini belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerin iyi büyüme deneyimi edindiğini, ancak yüksek petrol ve gıda fiyatlarıyla bağlantılı olarak enflasyonun ciddi problem olmaya devam ettiğini ifade eden Strauss-Kahn, Krizin büyük bölümü muhtemelen gerimizde kaldı. Bazı kısımları ise halen önümüzde olabilir. Krizin ekonomik sonuçları açıkçası önümüzde duruyor dedi.

Strauss-Kahn, dünyanın krize yanıtını açık olarak yeterli gördüğünü, merkez bankalarının birlikte çok iyi çalıştığını ve sonunda bir krizden kaçınmak için sorunu çözdüğünü ifade etti.

Dünya ekonomisindeki koşullarda sıkıntının devam ettiğini belirten Strauss-Kahn, Hiç kimse dünya ekonomisinin iyi olduğunu söyleyemez. Durgunluk buzu ve enflasyon ateşi arasında sıkışıp kaldık diye konuştu.

Enflasyon ve mali piyasalardaki sıkıntının, ABD`den kaynaklı sorunla birlikte 21`inci yüzyılın ilk krizi olarak ortaya çıktığını ifade eden Strauss-Kahn, ABD ekonomisi en güçlü ekonomiydi. Güç piramidinin zirvesindeydi. Piramit bir parça alt üst oldu dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi