EGS LEASİNG: Arz Geliri 9.7 Milyon $

22.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Uzun zamandır halka arz için uygun ortam bekleyen EGS Leasing de halka açıldı. 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzda konsorsiyum liderliğini EGS Yatırım yaptı. Sermaye artırımı yoluyla yapılan halka arzda, hisseler talep toplama yöntemiyle halka arz edildi.

Halka arz öncesi 5 trilyon lira olan ödenmiş sermaye, 2.5 trilyon lira artırılarak 7.5 trilyon liraya çıkarıldı ve artırılan kısmı halka arz edildi. Toplam 9.7 milyon dolarlık satışın gerçekleştiği halka arzda, hisselerinbirim fiyati 2 bin 600 lira oldu.

Sermayesinin yüzde 33.33`ünü halka arz eden şirketin hisselerinin yüzde 45`i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 40`ı alım gücü yüksek bireysel yatırımcılara, yüzde 10`u yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 5`i ise EGS Grubu çalışanlarına tahsis edildi.

1996 yılında kurulan EGS Leasing, 1999 sonuçları itibariyle FİDER`e üye şirketler arasında aktif büyüklüğü bazında 16`ncı sırada yer alıyor. KOBİ`lerin ağırlıkta olduğu bir müşteri portföyüne sahip olan EGS Leasing; tekstil, iş ve inşaat makineleri, üretim makineleri, metal işleme tezgahları, tıbbi cihazlar ve diğer sektörlerde etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. Müşteri portföyünde yaklaşık bin 250 tane firma bulunan şirket, portföy riskini dağıtmak amacıyla tüm sektörlerde hizmet vererek portföy yapısı içinde belli sektörlerin öne çıkmasını engelliyor. Şirketin ana hedefi ise sanayi ve üretime yönelik projelerin finansmanını gerçekleştirmek.(PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi