Egpro Mzhld Ege Profil Ticaret Ve San. A.s.`nin 12.01.2000 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Yabanci ortaklik konusunda; 11.10.1999 tarih ve 703 sayi ile kurumunuza bildirmis oldugumuz yurtdisi stratejik ortaklik konusu sonuclanmis bulunmaktadir. Yapilan gorusmeler sonucunda, dunyanin profil ve pencere sistemi ureticilerinin onde gelen isimlerinden Belcika kokenli Deceuninck Plastics Industries N.V. firmasi ile EgeProfil Ticaret ve Sanayi A.S. arasinda stratejik isbirligi amaciyla asagidaki sartlari iceren bir anlasma saglanmistir.
1) Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.S.`nin tedavulde bulunmayan %47 hissesinin gerekli yasal islemlerin tamamlanmasindan sonra Deceuninck Plastics Industries N.V.`ye devri gerceklesecektir.
2) Satis bedeli sozkonusu olan %47 hisse icin 9.500.000 ABD $`dir.
3) Satilacak olan %47 hissenin, %27`si Zorlu ailesinin elinde bulundurdugu sahsi hisselerden bakiye kalan %20`si Mazhar Zorlu Holding A.S.`nin elinde bulundurdugu hisselerden karsilanacaktir
4) Satis isleminin gerceklesmesinden sonra Ege Profil Ticaret ve San. A.S.`nin mevcut profesyonel yonetiminde herhangi bir degisiklik olmayacaktir.
Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.S. hisselerini satin alacak Deceuninck Plastics Industries N.V. firmasi dunya capinda bircok ulkedeki ticari faaliyetleri sonucu 1999 yilinda 280.000.000 ABD $`i satis gerceklestirmistir. Deceuninck Plastics Industries N.V. firmasinin Belcika, Fransa, Ingiltere ve ABD`de halen faaliyette olan profil ve pencere sistemi uretimi yapan fabrikalari bulunmaktadir." (IMKB BULTEN)

 

Hisse Başarıyla eklendi