Eğitime katkı payı artırılıyor

16.07.2003 - 12:47 | Son Güncelleme :

Özel işlem vergileri ile eğitime katkı payına yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda zam geliyor


Özel işlem vergileri ile eğitime katkı payına yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda zam geliyor. Söz konusu vergilerdeki ağırlıklı artış oranı ise yüzde 66.6 olarak belirlendi.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, yılbaşında değişmeyen ve Maliye Bakanlığı´nın Haziran ayı başlarında arttırılmasıtalebinde bulunduğu özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı tutarlarıkonusundaki kararname, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından da imzalandı.

Bütçeye 200 trilyon lira dolayında ek gelir getirmesi beklenen kararnameyle, spor-toto, spor-loto ve sayısal loto oyunları ile at yarışlarındaki kolon ücretinden alınan özel iletişim vergisi ve eğitime katkı payı değişmezken, diğer vergiler yeniden düzenlendi. Kararnamede, cep telefonu aboneliğinde 5 milyon lira yerine 7 milyon lira eğitime katkı payı, 10 milyon lira yerine 16 milyon lira da özel işlem vergisi alınması öngörüldü. Aynı şekilde uçak biletlerinden her bir bilet için 1.5 milyon lirayerine 2.5 milyon lira eğitime katkı payı, 4.5 milyon lira yerine ise 7 milyon lira özel işlem vergisi tahsili hükme bağlandı. Yeni düzenleme çerçevesinde, vatandaştan tapu işlemlerinde harç mükellefiyeti doğuran her işlem için alınan eğitime katkı payı da, 5 milyon liradan 10 milyon liraya yükselecek. Tapu işlemlerindeki özel işlem vergisi tutarı ise 15 milyon liradan 25 milyon liraya çıkacak. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi