Egemen Bağış `başmüzakereci` oldu

09.01.2009 - 08:49 | Son Güncelleme :

Egemen Bağış, Avrupa Birliği makamlarıyla yapılan tam üyelik görüşmelerinde başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı`na atandı

https://i.bigpara.com/i/55big/egemen_bagis.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Egemen<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/egemen_bagis.jpg" align="right" vspace="5">Bağış, Avrupa Birliği makamlarıyla yapılan tam üyelik görüşmelerinde başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı`na atandı

Başbakanlık Basın Merkezi`nden yapılan yazılı açıklamada, Egemen Bağış`ın AB makamlarıyla tam üyelik görüşmelerinde başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığına atandığı belirtildi.

Bağış, Başbakan Recep TayyipErdoğan`ın, Cumhuriyet`in ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olarak ilan ettiği Türkiye`nin AB üyeliği müzakerelerinin sorumluluğunu üstlenmenin, kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Egemen Bağış, Başbakanımızın güvenine layık olmak için elimden geleni yapacağım dedi.

Türkiye için önemli olduğuna inandığı bu projede Türkiye Cumhuriyeti`nin her vatandaşının desteğine ihtiyaç duyacağını belirten Bağış, çocukların daha modern, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye ideali için `durmak yok yola devam` felsefesi içinde elinden gelen hizmeti yapacağını kaydetti.

Bağış`ın, başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı`na atandığı haberini Fas İstiklal Partisi`nin genel kuruluna AK Parti`yi temsilen katılmak üzere gittiği başkent Rabat`ta haberi aldığı, yarın Türkiye`ye döneceği ifade edildi.

Atama tartışması uzun zamandır sürüyordu

Avrupa Birliği başmüzakereciliğine yapılacak atama uzun süredir devam eden bir tartışmaydı. Ali Babacan başmüzakereciliğe atandığında hem bu görevi hem de devlet bakanlığını yürütmüş, bu durum çok eleştirilmişti.

Babacan daha sonra Dışişleri Bakanı oldu. Mesaisinin çoğunu Ortadoğu`ya ayırmak durumunda kaldı. Önce Irak ardından da İsrail-
Filistin sorunu gündemi işgal etti.

Bu süreçte eleştiriler devam etti. Başmüzakereciliğin ayrı bir isme verilmesi bir kez daha gündeme geldi. Şimdi yeni başmüzakereci AKP`nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış.

Babacan Egemen Bağış`ı telefonla kutladı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı`na atanan AKP`li Bağış`ı telefonla arayıp kutladı.

BM Güvenlik Konseyi`nde Gazze`deki durumla ilgili olarak süren görüşmeler dolayısıyla New York`ta bulunan Ali Babacan, Fas`ta bulunan Egemen Bağış`ı telefonla aradığını ve başarı dileklerini ilettiğini bildirdi.

Babacan, konuyla ilgili açıklamasında, Egemen kardeşimi kutluyorum, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisi Fas`ta idi. Telefonla aradım ve başarı dileklerimi ilettim. Başmüzakerecilik ile ilgili düzenlemeyi Sayın Başbakanımızla daha önceden konuşup değerlendirmiştik. Sayın Bağış zaten yıllardır beraber çalıştığımız ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. Bundan sonra daha da yakın çalışacağız. Tekrar hayırlı olsun dedi.

Egemen Bağış kimdir?

AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, 1970 yılında Bingöl`de doğdu. Aslen Siirtli olan Bağış, lisans eğitimini, The Baruch College of The City University of New York`un İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü`nde tamamladı, Kamu Yönetimi üzerine de master yaptı.

AK Parti`de Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan ve partinin Merkez Yürütme Kurulu`nda yer alan Bağış, 2002-2007yılları arasında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Dış İlişkiler Danışmanlığı`nın yanı sıra Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, NATO-Parlamenterler Asamblesi Transatlantik Komitesi Başkanlığı ile NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu...

Egemen Bağış, 2006 yılında İtalyan Cavaliere Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı. Beyhan Bağış ile evli olan Egemen Bağış, iki çocuk babası...

 

Hisse Başarıyla eklendi