Eczacıbaşı da Perakende Sektöründe

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Koç, Sabancı, Doğuş, Fiba gibi Türkiye’nin önde gelen holdinglerinin art arda yatırımlara girişerek boy gösterdikleri perakende sektörüne bir büyük holding daha adım atmaya hazırlanıyor.

İlaç ve sağlık gereçleri ile inşaat malzemeleri sektörünün en büyük kuruluşlarından Eczacıbaşı da son yılların en cazip yatırım alanlarından olan perakende alışveriş sektörüne girmek için harekete geçti. İstanbul Levnet’te geçmişte ilaç üretimi yaptıkları ancak şimdi atıl durumda olan gayrimenkulleri üzerinde proje geliştiren Eczacıbaşı, bina içerisinde bir de perakende alışveriş merkezi kurma kararı aldı.

Eczacıbaşı, daha önce yaptığı bir açıklamada da projelerinin, Akmerkez benzeri bir iş ve alışveriş merkezi yapılmasını kapsadığını, Levent’teki ilaç fabrikasının Lüleburgaz’a taşınmasıyla boşalan binanın yıkılıp, iki kuleden oluşan modern bir yapının yapılmasının söz konusu olduğunu ifade etmişti.

Binada sağlık merkezi ve otel yapımı konusunda araştırmalar gerçekleştiren holdingin yönetim kurulu başkanı Bülent Eczacıbaşı, Ekonomist’e perakende konusunda da yatırım arifesinde olduklarını doğruladı.

Ambalajlı ürün alanında faaliyet göstermelerinin perakende sektörü için bir avantaj olduğunu dile getiren Bülent Eczacıbaşı, yerli, yabancı isimlerle görüştüklerini ancak gelecek yıl söz konusu sektörle ilgili somut açıklamaların gerçekleşebileceğini ifade etti. (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi