Ecevit`in Sartlari.

11.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Basbakan dun uc partinin Cankayaicin ortak bir aday uzerinde uzlasmamasi halinde Turkiye`nin kaosa suruklenecegi uyarisi yapti. Grup oldugu icin DSP Parti Meclisi`ni toplayamayan Ecevit, Cankaya sartlarini yazili olarak kamuoyuna acikladi. Once Turkiye`nin ne kadar `kritik` bir donemden gectigini `animsatan` Ecevit, ardindan Cankaya seciminin krize yol acmamasi icin sartlarini siraladi.
1-Koalisyon ortaklarinin, muhalefetin de destegini saglayarak, Cumhurbaskanligi icin bir milletvekili uzerinde birlesmeleri ideal cozumdur. Ancak bu her zaman saglanamaz.
2-Bu denemeden sonuc alinamazsa, koalisyon ortaklari parti ayrimi gozetmeksizkin, tek bir milletvekilinin adayligi uzerinde birlesmeye calismalidir.
3-bundan da sonuc alinamayacagi anlasilirsa, Meclis disindan, partisiz fakat siyasal deneyimi ve dis iliskiler alaninda birikimi bulunan bir ortak aday aranmalidir.
Ecevit, bu seceneklerden hicbiri gerceklesmezse, Cankaya seciminin partiler arasinda ve partiler icinde `ciddi sorunlara, surtusmelere yol acacagi` uyarisi yapti. Basbakan aciklamasini `Cumhurbaskanligi secimi tesadufe kalir. Bu ise cok sakincalidir. Turkiye yeniden bir kararsizlik ve belirsizlik ortamina suruklenebilir` diyerek noktaladi. (YENI BINYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi