EBSO: 3. krizi kaldıramayız

27.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Atıl Akkan, dalgalı kur sisteminin yurtiçi ve dışı piyasaları kilitlediğini söyledi. Akkan, `Dalgalı kur bazı insanları zengin ederken, bir kesimi de fakirleştiriyor. Dalgalı kur sistemine düzenleme şart` dedi. Akkan ayrıca, ülkenin üçüncü bir krizi kaldıramayacağını savunarak, `Fakirleşeceğimiz kadar fakirleştik. Kasım ayına kadar kritik günler geçireceğimiz ortada. Biz sivil toplum kuruluşları ve işadamları örgütleri olarak Derviş`e destek vermek zorundayız` diye konuştu.

TL`nin yerini dolar aldı
Atıl Akkan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin devalüasyonu sindirdiğini, ancak dalgalı kur sisteminin piyasaları kilitlediğini söyledi. Akkan, `Dalgalı kur bandını ne Merkez Bankası, ne yöneticiler, ne bürokratlar, ne de özel sektör kaldıramadı. Herkes mal alıp satmakta zorlanıyor. Türk Lirası`nın yerini dolar aldı. Bu serbest piyasa ekonomisi değil, vahşi kapitalizmdir` şeklinde konuştu.

Akkan, hükümeti oluşturan bazı grupların Kemal Derviş`i harcamaya çalıştıklarını iddia ederek, ` Sayın Derviş`in bir partisi yok. Şimdi onun gelmesine onay verenler, göndermenin yollarını arıyor` dedi. Akkan sivil toplum örgütü ve işadamları derneklerinin Derviş`e destek olması gerektiğini kaydetti.
Akkan ayrıca, 15 Temmuz`da İzmir`e iki günlük ziyarette bulunacak olan Kemal Derviş`e sanayicinin sorunlarını tekrar aktarma fırsatı bulacaklarını söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi