DYP`li Aytekin: Neden İmamhatipli Okulları Kapatıyorsunuz

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Dyp`Li Aytekin: Deniz Gezmiş`İn Çıktığı Odtü`Yü Kapatmıyor Da Neden İmam Hatip Okullarını Kapatıyorsunuz? -Korkudan Meclis Camisine Minare Yapamıyoruz -Diyanet İşleri Başkanlığı, Köy Hizmetleri İle Vakıflar Genel Müdürlükleri İle Shçek Bütçelerinin Görüşülmesine Devam Ediliyor.


ANKARA (A.A) - 13.12.2000 -DYP Balıkesir Milletvekili İlhan Aytekin, Deniz Gezmiş`in çıktığı ODTÜ`yü kapatmıyor da neden İmam Hatip okullarını kapatıyorsunuz? diye sordu. TBMM Genel Kurulu`nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlükleri ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu`nun (SHÇEK) bütçeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Bütçeler üzerinde DYP Grubunun görüşlerini açıklayan Aytekin, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının laik devletin memuru olduğunu, bu memurların tek tip hutbe okuduğunu söyledi. Aytekin, Diyanet`in biraz daha bağımsızlığına kavuşturulması, daha şahsiyetli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye`de irtica isteyenlerin oranının yüzde 7-8 olduğunu, irticanın birinci tehlike olamayacağını öne süren Aytekin, Böyle bir ortamda bırakın irticanın hortlamasını, hırlayamaz bile dedi. İmam Hatip okullarının irticayı besliyor gerekçesiyle kapatıldığını iddia eden Aytekin, terörist olarak nitelediği Deniz Gezmiş`in de ODTÜ`de okuduğunu anımsattı. Aytekin, O zaman neden Deniz Gezmiş`in çıktığı ODTÜ`yü kapatmıyorsunuz, doğruyu yapıyorsunuz da imam hatip okullarını neden kapatıyorsunuz? diye konuştu.


İSLAMI YAŞAMAK ZORLAŞTI

İlhan Aytekin, Türkiye`de islamı yaşamanın zorlaştığını, devletin irticayı birinci tehlike ilan edip, islamdan kaynaklandığını varsaydığını, Kuran öğrenmek için belirli bir yaş sınırı getirdiğini söyledi. Böyle bir ortamda Korkudan Meclis Camisineminare yapamadıklarınıbildiren Aytekin, devlet dinsize karışmıyor, ama müslümanlığa karışıyor dedi.


ANAP`LI KONUŞMACILAR;

Bugün ele alınan bütçeler ile ilgili partisinin görüşlerini açıklayan ANAP Samsun Milletvekili Mehmet Çakar, cezaevlerindekiölüm orucunu gündeme getirdi.Çakar, suçlu da olsa bu insanlar bizim insanlarımız. Diyanet`in, mahkumları ve onların ailelerini ikna ederek, ölüm orucuna son verdireceğini umuyorum dedi. ANAP Mardin Milletvekili Ömer Ertaş, sokak çocuklarının sorunlarının daha da büyümemesi için gerekli önlemlerin alınması gerketiği üzerinde durdu. ANAP Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gülpınar, Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün elinde 55 bin 231 parça gayrimenkul bulunduğunu söyledi. Gülpınar, Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün katma bütçeli idarelerden çıkartılıp, özel bütçeli bir idareye dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.
 

Hisse Başarıyla eklendi