DYP - DSP kapıştı

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Çiller, Başbakan Ecevit’i ‘Meclis’ten kaçmakla’ suçlayınca DSP’li Serin, Milliyet’te yer alan Yalı haberinin kupürlerini gösterdi. DYP’liler de DSP’lilerin üzerine yürüdü


Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün yine arena gibiydi. Geçen hafta Ecevit’in yaşı nedeniyle çıkan kavganın ardından dün de bütçe görüşmelerinde DYP’liler ile DSP’liler birbirine girdi. Bütçe görüşmelerinde ilk konuşmacı olan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, tam konuşmasına başlarken Başbakan Bülent Ecevit ve Yardımcısı Hüsamettin Özkan salondan ayrıldı. DYP’lilerin tepkisini çeken bu olay üzerine Çiller, salondan çıkmakta olan Ecevit’i eliyle işaret ederek, Bütçelerde artık başbakanlar konuşmuyor. Sadece ellerine tutturulmuş kağıtlardan ancak buralardan konuşuyorlar. Millet battık diyor. Siz hala kaçıyorsunuz dedi.


HABER KUPÜRÜ HAVADA;

Çiller’in bu sözleri üzerine DSP İçel milletvekili Akif Serin, Milliyet’in, Tabii ki yalıda oturacağım başlıklı haber kupürünü havaya kaldırıp DYP sıralarına doğru tuttu. Bunun üzerine DYP’liler DSP sıralarına yürüdü. DYP’li Hasan Ekinci ve Halit Dağlı’nın, bir süre kavganın ortasında kaldığı için korudukları Çiller daha sonra yerine oturdu. DSP İstanbul Milletvekili Yücel Erdener, kürsüden ayrılan Çiller’in peşinden gidince, DSP’li Mustafa Vural kolundan tutarak kendisini yerine oturttu.
Salonda kavganın büyümesi üzerine, Başkanvekili Ali Ilıksoy oturuma beş dakika ara verdi. Ancak Ilıksoy, oturumu tekrar açarken DYP sıralarından, Hangi yüzle, adi lafı atıldı. Bunun üzerine, Ilıksoy, milletvekillerinin salonda gazete kupürleriyle dolaşmasına izin verilmeyeceğini, bu tür bir eylemin tekrarlanması halinde içtüzüğü uygulayacağını bildirdi.


ÇİLLER`DEN ECEVİT`E: O PARMAĞI KIRIN;

Tansu Çiller, Genel Kurul’da Ecevit’e seslenirken düğmeye basan parmağı kırmasını istedi. Eğer gücünüz yetmiyorsa gelin hep birlikte yapalım bunu diyen Çiller, şöyle devam etti: Eğer siz bütün millet sokaklarda yürürken, bu sese kulak vermiyorsanız, bu parmak sizindir Sayın Başbakan. ‘Apo dahil bunun içinde değerlendirilir’ denmesine rağmen, siz bu Af Yasası’na imzanızı basıyorsanız, bu parmak sizindir sayın Bahçeli. Ve eğer siz atanmışlığı kabul etmiş bir Başbakan olarak bir pazarlık yaparken suçüstü yakalanıp, pazarlık yapmış olduğunuz bankacı yargıdayken, kendinizi kurtarmak için o Af Yasası’nı imzalıyorsanız, o parmak sizindir Sayın Yılmaz. (MİLLİYET)

 

Hisse Başarıyla eklendi