Düşünce Suçlarını Kapsamayan Yasa Tasarısı Olmaz

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Düşünce Suçlarini Kapsamayan Bir Af Yasa Tasarisina Bizim Destek Vermemiz Mümkün Değil -Ülkemiz Soygun Cumhuriyetine Dönüşmeden Harekete Geçilmelidir


ANKARA (A.A) - 17.11.2000 - FP Genel Sekreteri Suat Pamukçu, düşünce suçlarını kapsamayan bir af yasa tasarısına destek vermelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Pamukçu, Parti Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıkladı. Batan bankaların devlete zararının 10.5-11.5 milyar dolar civarında olduğunu savunan Pamukçu, Şimdi Hükümete ve İçişleri Bakanı`na soruyoruz, bu paraları nasıl ve ne zaman geri alacaksınız dedi. Kopenhang kriterlerinin din ve vicdan özgürlüğünün en geniş şekilde sağlanmasını öngördüğünü, ancak Hükümetin gündeme getirdiği Memur Kıyım Yasası ile bu kriterlerin tam aksi bir düzenleme öngörüldüğünü savunan Pamukçu, bu yasa ile dürüst inançlı memurun işten atılacağını ileri sürdü. Pamukçu Bu kanunun Meclis`ten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız geçerse iptali için Anayasa Mahkemesi`ne gideceğiz diye konuştu.


AF...

Af yasasının da biran önce çıkarılmasını isteyen Pamukçu, Ya affı çıkarın, ya da af yok deyin umutlarla oynamayın dedi. Çıkarılacak Af Yasası`nın düşünce suçlarını da kapsaması gerektiğini, gerekirse Anayasa`nın 14. maddesinin değiştirilmesini isteyen Pamukçu, Af Yasası`nın mutlaka Türk Ceza Kanunu`nun (TCK) 312. ve 169. maddesini kapsaması gerektiğini söyledi. 2001 yılı bütçesinin işsizliği, yoksulluğu artıracağını, gelir dağılımındaki çarpıklığı gideremeyeceğini öne süren Pamukçu, Ülke sosyal patlamalara yaklaşmıştır. Bunu Kızılay Meydanı`nda gördük. Suhartolardan Miloseviçlerden ders alınmalıdır. Ülkemiz soygun cumhuriyetine dönüşmeden harekete geçilmelidir dedi. Pamukçu, bir soru üzerine affın TCK`nın 312. ve 169`uncu maddelerini kapsaması gerektiğini tekrarlayarak, Canileri, hırsızları, ırz düşmanlarını affederken düşüncesini açıklayanı affetmemeyi halkımıza anlatamayız.


Düşünce suçlarını kapsamayan bir Af Yasa Tasarısı`na bizimdestek vermemiz mümkün değil. Anayasa`nın Cumhurbaşkanının görev süresinin 5+5 şeklinde değiştirilmesi, siyasi partilerin kapatılmasını düzenleyen anayasanın 69. maddesi ve milletvekili maaşlarını düzenleyen 86. maddesine yönelik değişikliğin, geçen dönem görüşüldüğünü hatırlatan Pamukçu, 69. maddeye verdiğimiz destek, o zaman görülmüştür. Yeniden gündeme gelmesi olumlu bir adımdır. Bu yöndeki Anayasa değişikliğine destek oluruz, ancak hükümet ile bu konuda mutabakata varıldığı konusunda, en azından ben bilgi sahibi değilim diye konuştu. Pamukçu, değişikliklerin yeniden gündeme gelmesinin olumlu bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi