Dünyada fırtınalar: 8 kişi öldü

17.07.2003 - 08:43 | Son Güncelleme :

ABD`nin Texas eyaletinde tropikal Claudette fırtınası, 2 kişinin ölümüne, binlerce kişinin de elektriksiz kalmasına yol açtı


ABD`nin Texas eyaletinde tropikal Claudette fırtınası, 2 kişinin ölümüne, binlerce kişinin de elektriksiz kalmasına yol açtı.

Texas polisinin açıklamasına göre, San Antonio kentinde yaşayan 13 yaşındaki Clayton Dojahn bir ağacın devrilmesi, Victoria`da ise 33 yaşındaki Sharon Bauer adlı kadın evindeki hasarı incelerken üzerine büyük bir dal düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Texas Valisi Rick Perry, bölgede rüzgarın saatte 130 kilometre hıza ulaştığını belirterek, Claudette fırtınası, binlerce Texaslıyı evlerinden çıkmak zorunda bıraktı, binaları hasara uğrattı, su baskınlarına ve elektrik kesilmelerine yol açtı dedi.

Fransa`nın batı bölgelerini etkisi altına alan şiddetli fırtınada ölenlerin sayısı 5`e çıktı. Paris`teki sivil savunma yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ülkenin güneybatısındaki Biscarosse`da üzerine ağaç devrilen 2 yaşındaki bir kız çocuğu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kötü hava koşularından etkilenen bir diğer ülke olan İsviçre`nin kuzeydoğusundaki Linth bölgesinde de 38 yaşındaki bir kadın, fırtınanın etkisiyle devrilen bir karavanın altında kalarak öldü. Polise göre, bölgede çok sayıda demiryolu ve otoyol, ağaçların devrilmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Polise çok sayıda evi su bastığı ve damların parçalandığı yönünde ihbarlar geldiği belirtiliyor. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi