Dünya devi gözünü Bitcoin'e dikti

10.09.2015 - 15:04 | Son Güncelleme :

Dünya devi sigorta şirketi AXA Bitcoin’i yakından izliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_650_40.jpg

Dünyanın lider sigorta şirketlerinden AXA’nın, VC fonları genel ortağı Minh Q Train, Coindesk’e konuştu ve Bitcoin’nin para transfer sistemini kolaylaştırıyor olmasını takip ettiğini dile getirdi. 

AXA’nın 223 milyon $ fonu olduğunu ve bu fonun AXA Sigorta’nın gelişimini hızlandırdığını, dijital parayı da yatırım aracı olarak gördüklerini söyledi ve ekledi:

Bitcoin’nin henüz keşfedilmemiş olmasının birbirine bağlı bir çok sebebi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle biz, Bitcoin’nin ve benzer kripto paralarının para transfer piyasasında nasıl kullanıldığıyla igileniyoruz.”

Haberin Devamı

Şimdiye kadar Bitcoin veye Blockchain, AXA’dan fon desteği almamış olsa da bazı para transfer şirketleri 582 milyar $’lık sektöre rahatsız ediyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Ayrıca AXA, Bitcoin’ni havale piyasasındaki kullanımının dışında gayrimenkul, varlık yönetimi, mülkiyet gibi alanlarda da nasıl kullanılabileceklerini de araştırıyor.

Bankacılık sektörü çok fazla risk almayı sevmez. Buna rağmen bir çok büyük firma VC kolları ile Bitcoin teknolojisinin potansiyelini inceliyorlar. Coin-Turk'ten Sevinç Koçkaya Eroğlu'nun haberine göre; İlk olarak geçtiğimiz Kasım ayında,  İspanya’nın Bankinter bankası,  Coinffeine şirketine yatırım yaptı. (Yatırım miktarı gizli tutulmuştur.) Buna, BBVA firması ve diğer firmalar da katıldı.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Bünyelerindeki Ar-ge departmanlarında özel teknolojileri keşfediyorlar. UBS bankası hissedarları için Bitcoin’nin avantajlarını ve kavramını ispat etmek için merkezi Londra’da bulunan FinTech Level 39  şirketiyle bir yıldır beraber çalışıyor. Bununla birlikte, Citibank’ın İnovasyon Laboratuvarı Başkanı Ken Moore’nun, bankasın kendi kripto parası Citicoin ile test yaptıklarını belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi