Dünya Bankası-Türkmenistan İşbirliği

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Banka Türkmenistan ile 3 Yıllık İşbirliğine Hazırlanıyor

AŞKABAT (A.A) - 25.10.2000 - Dünya Bankası, Türkmenistan ile 3 yıllık bir işbirliği anlaşmasının hazırlık çalışmalarına başladı. Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Johannes Linn`i başkanlık sarayında kabul ederken, Türkmenistan ile Dünya Bankası arasındaki 3 yıllık işbirliği anlaşmasının taslağı ile ilgili görüşmelerde bulundu. Neyteraln Türkmenistan gazetesinde yer alan habere göre, Türkmenbaşı kabulde, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Linn`e, kendi ülkesinde gerçekleştirilen ekonomik reformlar, özel sektörün gelişmesine yönelik devlet tarafından uygulanan politikalarla ilgili bilgi verdi.

Türkmenbaşı, Karakum kanalı yatağının yenilenmesi ve tarım alanında kullanılacak araç gereçlerin yenilenmesi için, finansal desteğin sağlanması yönünde, Dünya Bankası`na önerilerde bulundu. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Linn de, Türkmenistan`da uygulamaya geçilen ekonomik ve sosyal reformlar karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya Bankası`nın Türkmenistan`da hayata geçirilmesi planlanan projelere katılması umudunu taşıdıklarını ifade eden Linn, önümüzdeki yılın altı ay içinde yapılacak 3 yıllık işbirliği programının, ülkede uygulamaya geçilen 10 yıllık ekonomik kalkınma planına da uygun olduğunu belirtti. Türkmenbaşı bu arada, şehir içi ulaşımının geliştirilmesi ve Daşoğuz vilayetine su ulaştıracak projeye finansal destek sağlayan Dünya Bankası`na teşekkür etti.
 

Hisse Başarıyla eklendi