Dünya Bankası`ndan programa destek

18.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yeni ekonomik programın uygulanmasında Türkiye`ye desteğe hazır olduğunu bildiren DB, bankacılık sektörü reformuna ağırlık verilmesini olumlu karşıladı.

Dünya Bankası, Ekonomik Programı Destekleyici Ana Öncelikli Tebdirler`in açıklanmasını memnuniyetle karşıladı. Dünya Bankası`ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlığındaki yeni ekonomi ekibinin ekonominin istikrara kavuşturulmasına yardım için derhal dikkat gösterilmesi gereken acil konuları belirlediği bildirildi.

Açıklamada, programda, özellikle, bankacılık sektörü reformları ve bilhassa da, kamu bankaları ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kapsamındaki bankalara ağırlık verilmesi, ümit verici işaret olarak değerlendirildi. Açıklamada, Dünya Bankası`nın ``program geliştikçe, bankacılık sektörü konularında daha kararlı ve somut adımların güvenin tesisine yardım edilmesine, ekonomik sistemde daha süratli ve erken canlanma sağlanmasına katkıda bulunacağı`` görüşü de dile getirildi.

Kriz mağdurlarına öncelik
Dünya Bankası`nın açıklamasında, yeni ekonomik programın uygulanmasında Banka`nın Türkiye`yi desteklemeye hazır olduğu bildirildi. Programın sosyal yönlerine önem atfedilmesini de memnuniyetle karşılayan Dünya Bankası, özellikle 2001 yılında krizden en fazla etkilenen kesimlere yardıma ağırlık verilmesine özel öncelik tanınmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Açıklamada, ``Banka, toplumun değişik katmanları arasında daha fazla diyalog ve konsensüs (oydaşma) yaratılmasının anahtar önem taşıdığı kanısındadır`` denildi.
Dünya Bankası, enerji reformları, özelleştirmenin devamı ve çiftçilere destek için Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin konulmasının da çok ümit verici olduğunu bildirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi