Dünya Bankası`ndan 5 Milyar $ Kredi Paketi İcra Kurulunda

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Dünya Bankası`nın baş ekonomisti Nicholas Stern, Türkiye için gelecek 3 yılda öngörülen 5 milyar dolarlık bir toplam yardım paketinin, bu ay içinde Dünya Bankası İcra Kurulu`nda ele alınacağını bildirdi.


Stern, Washington`da düzenlediği basın toplantısında, sorular üzerine Türk mali piyasalarında yaşanan sıkıntıya da değinirken, Türkiye`nin gelecek aylarda bu sorunu atlatacağına inandığını belirtti. Nicholas Stern, Türkiye`deki mali durum bizi bir ölçüde kaygılandırıyor ve tam şu sıralarda Uluslararası Para Fonu IMF`den meslektaşlarımız, konuyla ilgili olarak Türk Hükümeti`yle birarada çalışıyor. Bizim Dünya Bankası olarak, Türkiye için önümüzdeki 3 yılı kapsayacak şekilde bir ülke strateji programımız var. Yaklaşık 5 milyar dolarlık kaynak aktarımını kapsayan bu program, bu ay içinde Dünya Bankası İcra Kurulu`nda görüşülerek karara bağlanacak dedi.Stern, Türk Hükümeti, son zamanlarda bir reform programı uyguluyor ve bu programın sağlıklı olduğuna inanıyoruz. Bu programla ilgili olarak Türk Hükümeti`yle yakın işbirliği içindeyiz ve öyle olmaya da devam edeceğiz diye konuştu.


Nicholas Stern, Türkiye`nin yanı sıra Arjantin`in de ekonomik sıkıntı içinde olduğunun hatırlatılması ve bu ülkelerdeki durumun geleceğinin sorulması üzerine de Türkiye ve Arjantin, gelişmekte olan önemli piyasalar. Bu iki ülkedeki sorunların gelecek aylarda çözümleneceğine inanıyorum. Türkiye ve Arjantin, gelişmekte olan bütün piyasalar için de önemli ve bu iki ülkedeki sorunların çözümlenmesi önemli dedi. Dünya Bankası yetkilileri, Türkiye`nin 2001-2003 döneminde Dünya Bankası`ndan alması öngörülen kredilerin tavanının 5 milyar dolar olarak belirlendiğini ve Türkiye`nin projelerinin içi dolduruldukça, bu fonların peyderpey Ankara`ya iletilmesinin planlandığını belirttiler. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi