Draghi: Varlık alımını artırabiliriz

06.02.2017 - 22:52 | Son Güncelleme :

Draghi enflasyonun toparlanması için para politikasının desteğine hala ihtiyaç olduğuna dikkat çekti, "Finansal koşullar değişirse varlık alım programını artırabiliriz" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/mario_draghi_650_9.jpg

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, euro bölgesinde ekonomik büyümenin güç kazanmasına rağmen merkez bankasının gevşek para politikasının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun ekonomi komisyonuna bilgi veren Draghi, enflasyonun büyük ölçüde petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanan tek seferlik etkiden dolayı yükselmiş olduğunu belirterek, geçici olması halinde ECB'nin enflasyondaki sıçramayı politikalarını şekillendirirken değerlendirmeye almayacağını belirtti.

Draghi, "Enflasyon oranının hedeflerimize tutarlı ve güven yaratacak şekilde yakınsaması için para politikalarımızın desteğine hâlâ ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Draghi, "Para politikasında izlediğimiz strateji her bir veriye ve enflasyondaki kısa süreli yükselişe tepki vermemizi gerektiriyor. Bu nedenle harmonize enflasyonda orta vadeli fiyat istikrarı görünümü üzerinde etkili olmayacağını düşündüğümüz değişiklikleri dikkate almamaya devam edeceğiz" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi