Draghi: Parasal destek sağlamaya devam edeceğiz

20.10.2016 - 17:10 | Son Güncelleme :

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bugünkü faiz toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Mario Draghi, toplantıda önemli miktarda parasal destek sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/mario_draghi_650_10.jpg

Eylül ayından bu yana gelen verilerin yavaş ancak istikrarlı toparlanmanın sürdüğüne işaret ettiğini ifade eden Draghi, "Büyüme ve enflasyonda gelişmeler beklentimize paralel. Enflasyon önümüzdeki aylarda yavaş yükselecek. Büyüme için riskler aşağı yönlü. Enflasyonda henüz yukarı yönlü bir trend görmüyoruz. Enflasyon oranları 2017 ve 2018 yıllarında daha da artmalı" diye konuştu.

Draghi, temel senaryo için risklerin aşağı yönlü olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

'Gerekirse tüm enstrümanları kullanırız'

ECB Başkanı, önemli miktarda parasal destek sağlamaya devam edeceklerini belirterek, "Eğer gerekirse yetkimiz dahilinde tüm enstrümanları kullanarak adımlar atacağız." diye konuştu.

Aralık ayında yapılacak değerlendirmede 2019'a kadar yapılacak yeni projeksiyonlardan ve Komite çalışmalarından faydalanacaklarını kaydeden Draghi, "Veriler büyümenin 3.çeyrekte de devam ettiğine işaret ediyor. Toparlanmanın yavaş ancak istikrarlı bir hızla devam etmesini bekliyoruz" dedi.

ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı. ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. 80 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında da değişikliğe gidilmedi.

Varlık alımlarına aniden son verilmeyecek

Haberin Devamı

Toplantıda varlık alımlarının miktarının azaltılmasını, varlık alımlarının süresini görüşmediklerini belirten Mario Draghi, varlık alımlarına aniden son verilmesi pek olası değil. ECB komiteleri çalışmalarını sürdürüyor, önümüzdeki aylarda ECB'nin ne yapacağı aralık ayında daha net olur"

 

 

Hisse Başarıyla eklendi