Dolar/TL kritik seviyeyi aştı

26.11.2015 - 09:34 | Son Güncelleme :

TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin kaygılarla 2.90 TL'nin üzerinde güne başlayan dolar, 2,91 TL seviyesini aştı.

https://i.bigpara.com/i/55big/28102015_dolar_650.jpg

Dün açıklanan 64. hükümet programında, para politikası ve araçlarıyla ilgili olarak Merkez Bankası’nı işaret ederken, Eylül 2014’te açıklanan bir önceki hükümet programında altı çizilen “bağımsızlık” ifadesine yer verilmemesi doların yükselişinde etkili oldu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile ilgili spekülasyonların gerçeği yansıtmadığı ve Merkez Bankası’nın para politikasını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

TL, dolar karşısında TSİ 11:26’da yüzde 0.5 kayıpla 2.9038 seviyesinden işlem gördü. 2.91 seviyesinin üzerini gören dolar, 2.90 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

İstanbul’da Ziraat Yatırım ekonomisti Tamer Yılmaz, Şimşek’in açıklamalarıyla ilgili olarak “Kelimelerden çok anlamına odaklanmalıyız.. Türkiye, geçtiğimiz on yıl içinde modern enstitüler kurarak kendini geliştirdi. Bu sürecin gevşemesini beklemiyoruz” dedi.

Londra’da Rabobank International döviz stratejisti Piotr Matys, hükümetin ekonomi politikaların uygularken merkez bankasının kendi politikalarına müdahale etmeden koordine olmak isteyebileceğini aktardı.  

 

Hisse Başarıyla eklendi