Dolar/TL beklentisini ve beğendiği Türk hisselerini açıkladı

01.12.2015 - 12:23 | Son Güncelleme :

Credit Suisse, Türk hisselerinin en ucuz seviyelere gerilediğini belirtirken; beğendiği Türk hisselerini açıkladı. İsviçre merkezli dev banka, 2016 USD/TL paritesinin de 3.06 TL olacağını öngördü.

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa_piyasa_dusus_4.jpg

Credit Suisse, "Global Gelişmekte olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji" raporu yayınladı. Türkiye'de ileriye dönük kar beklentilerinin 12 aylık enflasyon beklentilerine bağlı olduklarını, yüzde 7,4 enflasyon projeksiyonunu 8 F/K oranı ile tutarlı olduğunu da vurguladı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye'nin cazip kar değerlemesi ve ileriye dönük büyüme dinamiklerinin piyasanın gelişmekte olan piyasalara göre 2010'dan bu yana görülen en ucuz seviyelerde olduğuna işaret eden Credit Suisse, Türkiye'de kar revizyonları ivmesinde toparlanmadan cesaret aldıklarını da belirtti.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Credit Suisse, Türkiye'de en beğendi hisseler listesinde piyasa değerleri 2 milyar doların üzerindeki likit hisselere yer verdiğini belirtirken, listede İşbankası, Enka İnşaat, Sabancı Holding, Halkbank, THY ve Coca-Cola içecek yer alıyor.

Credit Suisse bu hisselerin F/K ve defter değerlerinin gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerine göre iskontolu olduğunu ve bu şirketler için tavsiyenin 'endeksin üzerinde getiri' olduğunu da vurguladı. Credit Suisse, Türk bankacılık sektöründe kar büyümesi ve karlılıkta sağlıklı bir toparlanma tahmininde de bulundu.

Credit Suisse MSCI Türkiye için uyguladığı regesyon modelinde çekirdek enflasyonun 2016'da yüzde 7,0'ye gerileyeceğini, USD/TL paritesinin 3.06 olacağını öngörürken, bu yıl yüzde 3,1 olacağını tahmin ettiği GSYH büyüme oranını gelecek yıl yüzde 3,0 civarında gerçekleşeceğini de tahmin etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi