'Doların ateşi daha da artabilir'

19.10.2016 - 11:16 | Son Güncelleme :

Destek Yatırım Genel Müdür Yardımcısı, '25 baz puanlık indirim doların ateşini daha da artırabilir' dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/09102015_dolar_650.jpg

Destek Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, kurum olarak koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim beklediklerini belirterek, içinde bulunulan ortam dolayısıyla bu hamlenin doların ateşini daha da artırabileceğini ifade etti.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ahmet Mergen yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gerek dış dünyadaki gelişmelerin gerekse içeride başkanlık sistemi tartışmalarının ve her ne kadar ihtimal verilmiyorsa da erken seçim ihtimallerinin bile dillendirilmesinin dolarda sene sonunda gelinebilecek seviyelerin 2.5 ay önceden görülmesine sebep olduğunu vurguladı.

Mergen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

"3.11 seviyesini aşarak tarihi rekora ulaşan dolarda yabancı banka raporlarına göre fiyatın sene sonunda daha da yukarıda olacağı belirtilirken yarın da (perşembe) TCMB toplantısında faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği de merak edilmeye başlandı.

Piyasa anketlerinde, yüzde 8.25 olan koridorun üst bandında 0.25 puanlık yeni indirim beklenirken içinde bulunulan ortam dolayısıyla bu hamlenin dolardaki ateşi daha da artırabileceği de korkusu da yok değil.

##$$DOVIZWIDGET##$$

 

Hisse Başarıyla eklendi