Dolarda yeni bir ralli yaşanır mı?

08.04.2015 - 09:25 | Son Güncelleme :

Dolar haftalık yükseliş kaydetmeye ilerliyor

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_11.jpg

Dolarda ralli, yatırımcıların olumsuz gelen ABD istihdam verisinin ötesine bakmaları ile yeniden canlanıyor. Dolar, traderların geçtiğimiz hafta beklentilerden zayıf gelen ABD istihdam verisi aşmaları ile yeniden canlanma sinyalleri veriyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Dolar göstergesi, Mart ayı ortasında 10 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden gerilemesinden bu yana ilk haftalık yükseliş kaydetmeye ilerliyor. Dolar, 3 Nisan’da açıklanan verinin ABD’li işverenler Aralık 2013’ten bu yana en düşük işe alımları gerçekleştirdiğini göstermesinin ardından gerileme göstermişti. Yen dolar karşısında, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) iki günlük politika toplantısını sonlandırması ile birlikte 2 haftanın en düşüğüne yakın seyretti. Fed ise bugün Mart ayı toplantısının tutanaklarını yayımlayacak.

Washington’daki Western Union Business Solutions analistlerinden Joe Manimbo, “Piyasa, geçtiğimiz yılki gösterdiği performansın ardından istihdama geçer not vermeye eğilimli. Dolar, daha çok bir konsolidasyon dönemine girdi ve bence bir sonraki katalizörü arıyor” dedi.

Haberin Devamı

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi geçtiğimiz iki günde yüzde 0.9 yükselmesinin ardından Tokyo saati ile 12:12’de 1,191.98 puanda yatay bir seyir izledi. Endeks 13 Mart’ta 1,222.12 puan ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

bloomberght.com'un haberine göre; dolar yen karşısında Salı günü 120.45 yen ile 20 Mart’tan bu yana en güçlü seviyeye yükselmesinin ardından yüzde 0.1 gerileyerek 12.17 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 düşüş ile 1.0831 dolar oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi