Dolarda 'operasyon' rüzgarı ! Beklenti ne?

24.08.2016 - 09:32 | Son Güncelleme :

TSK'nın Cerablus'a operasyonu sonrası dolar/TL 2.96 seviyesinin üzerini gördü. Kur ilerleyen saatlerde 2,95 seviyesinin altına geriledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_yukselis_98.jpg

Dün 2,93 seviyesinde hareket eden dolar/TL, Cerablus'a yapılan operasyon sonrası 2,96 seviyesinin üzerini gördü. Kur gün içerisinde en yüksek 2,9689 seviyesini görürken saat 16.54 itibariyle 2,9480'den işlem gördü.

##$$DOVIZWIDGET##$$

TÜRK VARLIKLARINDA YÜKSEK TANSİYON

İntegral Menkul Değerler

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda global endekslerde yaşanan olumlu hava gelişen ülke para birimlerini ve endeksleri de pozitif yönde etkilemişti. Fed sakin kaldığı sürece rüzgarın olumlu yönde esmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Buna karşın bugün Lira ve Türk varlıkları açısından tansiyonun yüksek olduğu bir gün yaşıyoruz. TSK'nın Suriye'nin Cerablus kentine yönelik başlattığı harekat Türk varlıkları üzerindeki risklerin gündeme gelmesine neden oldu.

Sabah saatlerinde kurda 2.97'ye yakın bir seyir izlememiz 15 Temmuz'dan itibaren devam eden düşüş trendinin yukarı yönde kırılmasına neden oldu. Bu nokta oldukça önemli. Çünkü, 2016 yılında 1 faiz artırımı yapılacağını belirten Fed açısından bakıldığında Lirada görülen her zayıflık, sene sonuna doğru Fed'in şahinleşme ölçütüne karşılık yukarı yöndeki risklerin doğmasına daha eğilimli ve duyarlı olacaktır. Bu noktada, gelişen ülkelere karşı yeni girişler olmadıkça USD/TL'de 2,88 seviyelerinin görülmesi zorlaşmış oldu. Orta vadede halen daha yükselen trendin devam ettiğini hatırlatmakta fayda var.

TL ÜZERİNDEKİ RİSKLER DEVAM EDİYOR

Okan Aybar - FinansonlineFX

Haberin Devamı

Bugün itibarıyla Türkiye'nin Suriye'de operasyonlara başlaması ve TCMB'nin yükselen enflasyona rağmen faiz indirmeye devam etmesi TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Son bir ay içinde iç siyasi dengelerin olumlu etkisiyle değer kazanmış olan TL'nin ilerleyen günlerde yeniden değer kaybetmesi muhtemel. Aynı süreçte Türkiye'nin kredi notunun daha da olumsuz bir sürece girebilecek olması da TL üzerinde baskı yaratabilir. 

 

Hisse Başarıyla eklendi