Dolar son 1,5 yılın zirvesini gördü

03.06.2013 - 17:01 | Son Güncelleme :

Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan Türk Lirası`nın dolar karşısındaki değer kaybı, haziran ayının ilk haftasında da devam ediyor

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar.jpg

Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan Türk Lirası`nın dolar karşısındaki değer kaybı, haziran ayının ilk haftasında da devam ediyor.

Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan Türk Lirası`nın dolar karşısındaki değer kaybı, haziran ayının ilk haftasında da devam ediyor.

Güne 1,8822 seviyesinden başlayan dolar/TL bu seviyeden gelen alışların etkisi ile son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 1,90`ı test ederken şu dakikalarda 1,8890 seviyesinde dengelendi. Dolar/TL en son 30 Aralık 2011 tarihinde 1,90 seviyesini aşmıştı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody`s`in Türkiye`nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirmesinin ardından bazı yatırımcıların Türkiye pozisyonlarını azaltması ile başlayan Türk Lirası`ndaki değer kaybı mayıs ayının son haftasında da devam etti.

Türk Lirası 8 Mayıs tarihinden bugüne kadar dolar karşısında yaklaşık yüzde 5,5 değer kaybetti. Son gelişmeler sonrasında gelecek haber ve açıklamalar kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın bankacılık sistemine sağlayacağı likidite miktarının da Türk lirasının seyri açısından önemli olacağını belirten analistler, piyasalarda oynaklığın yüksek kalmaya devam edeceğini belirtirken, yurt içinde açıklanacak verilerin ve ABD`de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi