Dolar kurunda son durum

18.03.2021 - 09:59 | Son Güncelleme :

Dolar fiyatları, Merkez Bankasının beklentilerin üzerinde gerçekleşen faiz artırımı kararı sonrası sert gerilerken; şu dakikalarda 7.33 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro fiyatları ise 8.77 TL seviyelerinde bulunuyor. Gedik Portföy - Fon Yönetim Müdürü Karayazıcı, “TCMB güçlü bir sürprize imza atarak Türk Lirasının cazibesini arttırdı. Lokal tasarruf sahipleri üzerinde de etkili olabilecek bu karar esas olarak kısa vadeli yabancı girişlerini desteklemeye aday görünüyor” dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar(6).jpg

Şenay Zeren

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırımı sonrası 7.46 TL seviyesinden 7.32 TL seviyesine kadar geriledi. Dolar fiyatları, saat 14.12 itibarıyla 7.3394 TL seviyesinde hareket etti. Euro fiyatları da 8.7646 TL seviyesine kadar gerilerken, şu dakikalarda 8.77 TL seviyesinde hareket etti. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 10.2782 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 7.51 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 7.49 TL seviyesinden başlamıştı.

Haberin Devamı

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0.14 oranında yükselişle 91.58 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1.1943 seviyelerinde hareket ediyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 13.98 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 16.36 seviyesinde bulunuyor.

TÜRK LİRASININ CAZİBESİNİ ARTTI
Eral Karayazıcı - Gedik Portföy / Fon Yönetim Müdürü

TCMB güçlü bir sürprize imza atarak Türk Lirasının cazibesini arttırdı. Lokal tasarruf sahipleri üzerinde de etkili olabilecek bu karar esas olarak kısa vadeli yabancı girişlerini desteklemeye aday görünüyor.

Yılın ikinci yarısı içinde faiz indirimlerinde aşağı yöndeki alanı da genişleten bu karar, halen tahvil cephesinde düşük ağırlığa sahip küresel fonların Türkiye tercihlerinde de destekleyici olacaktır. 

Haberin Devamı

Şubat ayı içinde dolar 6,90 TL; Euro 8,35 TL seviyesini test etmişti. Kararı takiben döviz kurlarının önümüzdeki 2 ay içinde yeniden bu bölgeye yaklaşması mümkün mü derseniz evet ben bunun mümkün olduğu görüşündeyim.

 

Hisse Başarıyla eklendi