Dolar fiyatlarında 3.50 seviyesi kritik

06.09.2017 - 10:08 | Son Güncelleme :

Dolar fiyatları 3.44 seviyesinde işlem görürken; İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Turşucu 3.50 seviyesinin üzerine yükselmedikçe dolar kurunda anlamlı bir yükselişten bahsetmenin zor olduğunu belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_8.jpg

Enflasyonun Ağustos ayında beklentilerin üzerinde gelmesi ardından dün yönünü yukarı çeviren dolar/TL bu sabah 3.43'lü seviyelerde işlem görürken, piyasalarda Kuzey Kore gerginliği ve dış veriler izleniyor.

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu Cuma günü ABD verisinin etkisiyle 8 Aralık 2016'dan bu yana en düşük olan 3.4174'e kadar gerileyen dolar/TL dün ise enflasyon verisi sonrası 3.45'e yaklaştı. Dolar/TL bu sabah güne 3.43 seviyesinden başlarken, saat 15.08 itibarıyla 3.4410 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL aynı dakikalarda 4.1067 seviyesindeyken, euro/dolar 1.1994 seviyesinde işlem gördü.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DOLARDA 3.50 SEVİYESİ KRİTİK

Haberin Devamı

İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Dolar/TL paritesinde hafif yükseliş gözlüyoruz ancak çok anlamlı hareketler olduğu söylenemez. Dün gelen enflasyon verisinin ardından TCMB’nin faizleri yüksek tutmaya devam edeceği söylenebilir. Nitekim fonlama maliyeti ilk kez yüzde 12 seviyesini geçmiş görünüyor. TCMB’nin sıkı duruşu sürdüğü sürece dışarıdan önemli bir şok olmadıkça yukarı yönlü sert hareketler beklemiyoruz" dedi. Turşucu şöyle devam etti:

"Teknik olarak 3.4550 yakın direnç olurken, bu seviyenin üzerinde 3.50 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Ancak 3.50 seviyesi üzerine yükselmedikçe dolar kurunda anlamlı bir yükselişten bahsetmek zor. Aşağıda ise 3.40-3.41 bölgesi önemli destek. Bu seviyenin altında 3.35 desteği izlenecek."

DOLAR BASKI ALTINDA

Haberin Devamı

Dolar, Kore yarımadasındaki artan gerilim ve Fed'in kıdemli yetkililerinden Lael Brainard'ın ABD'deki düşük enflasyonla ilgili uyarısının ardından baskı altında kaldı.

Kuzey Kore'nin Pazar günü şu ana kadarki en büyük nükleer testi yapmasının ardından jeopolitik gerilim sürüyor. Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi dün, ülkesinin ABD'ye "yeni hediyeler" göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Fed'den Brainard ise ABD'de enflasyonun hedeflerin oldukça altında olduğunu ve bu yüzden Fed'in faiz artırımı konusunda temkinli olması gerektiğini söyledi.

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında 10 yıllık yeni gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama ve valörde son işlemde yüzde 10.64 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama ve varörde son işlemde yüzde 11.61 seviyesindeydi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi