Dolar fiyatları 3.50 seviyesinin altında!

22.09.2017 - 09:27 | Son Güncelleme :

Dün 3.52 seviyesine kadar yükselen dolar fiyatları, bugün 3.50 seviyesinin altında işlem görüyor. Piyasada Kuzey Irak konusu ve dış gelişmeler izlenecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_6445.jpg

ABD Merkez Bankası kararlarının ardından dün 3.52'ye kadar yükselen dolar/TL bu sabah 3.50 seviyesinin altında işlem görürken, piyasalar Kuzey ırak konusundaki gelişmeler ile dış piyasalardaki verileri izleyecek.

Dün saat 16.37'de 3.5064/3.5074 seviyesinde olan dolar/TL, güne 3.4940/3.4969 seviyesinden başladı. Dolar kuru saat 9.19 itibarıyla 3.4950 seviyesinden, euro/TL ise 4.1827 seviyesinden işlem gördü. Euro/dolar ise aynı dakikalarda 1.1965 seviyesindeydi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında saat 10.30'da Almanya imalat ve hizmet PMI, saat 11.00'de Euro bölgesi imalat ve hizmet PMI, saat 16.45'te ABD imalat PMI verileri açıklanacak.

PİYASALARIN GÖZÜ KUZEY IRAKTA

Yurtiçinde ise Kuzey Irak konusu yakından izleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Reuters'a verdiği mülakatta IKBY'ye dönük yaptırımların ne olacağını MGK ve Bakanlar Kurulu'nda görüşeceklerini, açıklamayı Bakanlar Kurulu sonrası hükümetin yapacağını söyleyerek, "Cumartesi günü hükümet yurtdışına asker gönderme kararını olağanüstü toplantıda Meclis'e getirecek; bu kararın çıkmasıyla süreç farklı istikamette gelişecek" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Cumartesi günü Irak'la ilgili gelişmeleri ele almak amacıyla olağanüstü toplanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Kuzey Irak'ta 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapılacağını açıklamış, bazı bölge ülkeleriyle birlikte Türkiye de referandumun iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Hafta içerisinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu yapılmasının Türkiye için "ulusal güvenlik meselesi" olduğunu ve Ankara'nın bununla ilgili gereken her türlü tedbiri alacağını dile getirmişlerdi.

Öte yandan Kuzey Kore bu kez Pasifik Okyanusu'nda hidrojen bombası denemesinde bulunabileceğini öne sürdü. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansının verdiği bilgiye göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Kuzey Kore'nin Pasifik Okyanusu'nda "daha önce görülmemiş boyutta" bir nükleer denemede bulunabileceğine inandığını söyledi.

TAHVİL BONO PİYASASI

Haberin Devamı

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.91, valörde son işlemde yüzde 10.93 seviyesindeydi.

Öte yandan iki yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.68 seviyesindeydi.

 

Hisse Başarıyla eklendi