Dolar enflasyon raporunu bekliyor

27.01.2015 - 09:33 | Son Güncelleme :

Bankalararası piyasada dolar güne 2,35'in üzerinde başladı...

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_1702.jpg
<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_650_8963.jpg"> 

Merkez Bankası'nın (TCMB) 2015 yılının ilk enflasyon raporu ve önümüzdeki dönemde faizlerin seyrine ilişkin yapacağı açıklamaların piyasada yön belirleyici olması bekleniyor. Bankalararası piyasada dolar güne 2,35'in üzerinde başladı.

Piyasa oyuncuları önümüzdeki dönemde politika faizinde büyük bir bölümü fiyatlamış 50-100 baz puan aralığında faiz indirimi bekliyorlar. Ancak indirimlerin enflasyonda düşüş, küresel piyasalarda büyük merkez bankası faiz artışlarının ötelendiği bir döneme gelmesi halinde kabul görmesi, aksi durumda ise TL'nin yeniden tarihi zirvelerini test edeceği bir döneme girileceğinden endişe ediliyor.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

MB'nin bugünkü açıklamaları bu kapsamda piyasada yakından izlenecek. Bankacılar açıklamaların kurda hem kısa, hem de orta vadede önemli bir belirleyici olacağını söylüyorlar. Reuters'in haberine göre; bankacılar haftanın en önemli dış gündeminin ise yarın sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olacağını belirtiyorlar.

Enflasyon raporu ardından piyasanın Fed beklentilerine odaklanması bekleniyor. Açıklamaların Fed faiz artışının zamanlamasına ilişkin bir sinyal içermesi halinde küresel piyasalarda yön belirleyici olması bekleniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi