Dolar 2,94 TL'nin altını gördü! Dolar neden düşüyor?

03.02.2016 - 09:22 | Son Güncelleme :

Güne 2,95 TL'nin üzerinde başlayan dolar/TL, ilerleyen saatlerde 2,94 TL'nin altını gördü.

https://i.bigpara.com/i/55big/15012016_dolar_650(4).jpg

Hükümetin yaptığı son zamların ardından yakından izlenen Ocak ayı enflasyonunun beklentilerden çok sapma göstermemesi ve petrol fiyatlarındaki iyileşme ile küresel risk iştahındaki toparlanmanın ardından dolar/TL 2.94 seviyesinin altında işlem görürken, tahvil faizleri de geriledi.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

XTB Menkul

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Küresel piyasalardaki risk algısı, son günlerde Dolar'ın değerini belirleyen faktör olarak öne çıkıyor. ABD'de bugün açıklanan özel sektör istihdam verisi piyasa beklentisini aşsa da bir önceki aya göre gerileme gösterdi. Çin'in yarattığı risk iştahındaki azalma ve FED'in faiz artırımını planladığı şekilde gerçekleştiremeye-ceği ihtimalinin artması, Dolar'ın küresel piyasalarda değer kaybetmesine sebep oluyor.

Geçtiğimiz hafta 3,00 seviyesinin oldukça üzerinde seyreden Dolar/TL, bugün açıklanan tüketici enflasyonu verisine rağmen gerilemeyi sürdürüyor. Geri çekilmenin devamı halinde 2,92 desteğini takip edeceğimiz paritenin orta vadede yükselişini sürdürmesini bekliyoruz. Hem asgari ücret artışı hem de gıda enflasyonu ise, önümüzdeki süreçte tüketici enflasyonunun çift haneye ulaşmasına sebep olabilir.

 

Hisse Başarıyla eklendi