Dolar 1 milyon 350 bine gevşedi

20.03.2002 - 16:39 | Son Güncelleme :

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney`in açıklamaları, para piyasalarını rahatlattı ve dolar kuru bugün yeniden 1 milyon 350 bine kadar geriledi


ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney`in Irak`a yakın gelecekte bir operasyon düşünülmediğini açıklaması, para piyasalarını rahatlattı. Bu konuyu şimdilik geri plana atan piyasalarda, dolar kuru bugün yeniden 1 milyon 350 bine kadar geriledi ve daha önce de olduğu gibi bu seviyeyi kıramadı. Bono faizleri ise aktif kağıt 5 Şubat 2003`de yüzde 65`lerde gezindi.

Önümüzdeki günler için piyasaların gündemini enflasyon ve faiz indirimine gidilip gidilmeyeceği gibi konuların oluşturacağını dile getiren bankacılar, bono bileşiklerinin takıldığı yüzde 65`lerin altına inebilmesi için enflasyon dataları ve sonrasında Merkez`in tavrının önemine dikkat çektiler. Merkez Bankası`nın beklenti anketinde enflasyonda düşüş sinyali alındığı taktirde faizlerin yüzde 65`i kırabileceğini kaydeden bankacılar, Merkez`in olası kotasyon indiriminin doları da dengeleyebileceğine işaret ediyorlar.
 

Hisse Başarıyla eklendi