Dolandırıcılık iddiaları onaylandı

26.08.2015 - 16:47 | Son Güncelleme :

ABD bölgesel mahkemesi geçtiğimiz günlerde, iflas etmiş bitcoin madencilik cihazı üreticisi HashFast ve şirketin iki çalışanı hakkındaki şikayetleri değerlendirdi...

https://i.bigpara.com/i/55big/meclis_yargi_650_6.jpg

Davacı Pete Morici tarafından açılan davada, mahkeme HashFast firmasını Haksız Rekabet Yasası ( The Unfair Comperation (UCL)) uyarınca sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından yargıladı. Morici’nin iddialarına göre; Morici, HashFast firmasından Bitcoin değeri 11.200$ olan iki adet Baby jet ( Bitcoin mining donanım cihazları) satın almış. Firma siparişi teslim etmemekle birlikte para iadesi yapmamış. Mahkeme, ifadelere dayanarak yaptığı incelemenin sonunda, siparişin tesliminin veya para iadesinin yapılabileceğini tespit etti.

970443853_745HashFast firmasını avukatı Jeremy Gray ‘’ HashFast firmasının uzun süre önce iflas ettiğini’’ vurguladı. Davada isimleri geçen HashFast çalışanları Simon Barber ve Eduardo De Castro, ASIC üretim sürecinde HashFast firmasının gecikmelerinden dolayı bir çok problemle karşılaştıklarını söyledi. Coin-Turk'ün haberine göre; HashFast geçtiğimiz Haziran ayında, ABD İflas Kanunu bölüm 11’e dahil edilmiş ve bu tarihten önce firma bir çok personelini işten çıkarmıştı.

Haberin Devamı

Bu tür dava ve haberlerin her geçen gün çoğaldığı kripto para dünyasında, mahkemelerin “bitcoin odaklı” davalar ile daha çok haşır neşir olmaya başladığını gözlemliyoruz. Davalar arttıkça bitcoinin yasal statüsünün ülkeler bazında da olsa masaya yatırılması ve yasal tanımlamaların yapılması kaçınılmaz hale gelecektir. Yasal boşlukların gün geçtikçe kapatılması, bitcoinin geleceğinin daha güçlü temellere oturmasını sağlayacaktır.

 

Hisse Başarıyla eklendi