Doktor Kıyamet`ten olumsuz tablo

20.11.2013 - 14:41 | Son Güncelleme :

Faber, Fed’in başkan adayı Janet Yellen’ın küresel borsalarda daha büyük balonlar yaratabileceğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/marc_faber_7.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/marc_faber_5.jpg">Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber, Fed’in başkan adayı Janet Yellen’ın küresel borsalarda daha büyük balonlar yaratabileceğini söyledi.

Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber, Fed’in başkan adayı Janet Yellen hakkında karamsar konuştu. Finans sektörünün her alanında balon oluştuğuna dikkat çeken Faber, bunun merkez bankalarının politikalarından kaynakladığını söyledi. cnbce.com`un haberine göre; The Boom Gloom & Doom Report adlı bloguyla bilinen yatırımcı, Yellen’in Fed Başkanı olmasıyla daha büyük balonlar görülebileceğini söyledi.

HER ALANDA BALON VAR

Küresel piyasalarda balon uyarısı yapan Faber, “Finans sektörüyle ilgili her alanda balon riski görüyorum. Tahvillerde balon var. Düşük işlemli hisse senetlerinde balon var. Borsalarda balon var. Finans sektörünün küresel ekonomideki payına baktığınızda, büyük bir yer kapladığını görürsünüz. Borç piyasasında büyük bir balon var ve bu daha da büyüyor. Hiçbir şekilde küçülmüyor” dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

YELLEN VE GÜVERCİN YÖNETİCİLER

Faber, “Yellen`la birlikte Fed`in başında daha fazla güvercin yöneticinin olması, varlık alım programlarının devamına işaret ediyor. Geri çekilme değil alımlarda artış yaşanabilir. Borsalar gerçek değerinde değil ve haddinden fazla değerli hale geldi. Nasdaq 1999 yazında aşırı değerlenmişti. Ancak borsadaki yükseliş 2000’in Mart ayına kadar sürdü” dedi. Faber yatırım tavsiyesi olarak madencilik şirketlerini ve değerli metalleri önerdi.

AVRUPA BORSALARI ABD’Yİ GEÇECEK

Doktor Kıyamet, önümüzdeki dönemde Avrupa borsalarının gelişen ülkeler ve ABD borsalarını geride bırakacağına da işaret etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi