Doğan Yayın Holding Cine 5`e ortak oluyor

29.07.2003 - 09:25 | Son Güncelleme :


Cine 5`e ortak olma kararı alan Doğan Yayın Holding, BDDK`nın onay vermesi durumunda gerekli işlemleri başlatacak

Doğan Yayın Holding bünyesindeki Doğan TV, Cine 5 televizyonuna BDDK`nın onayına bağlı olarak ortak olma kararı aldı. Doğan Yayın Holding`den yapılan açıklamada, konuyla ilgili şartlı ön protokol ve niyet anlaşmasının dün imzalandığı belirtildi. Buna göre, bu hafta itibariyle BDDK ile başlatılacak görüşmeler neticesinde, BDDK`nın bu ortaklığa onay vermesi durumunda, imzalanan sözleşme yürürlüğe girecek ve sair gerekli izinler için resmi mercilere başvuruda bulunulacak. Ortaklığın gerçekleşmesiyle birlikte Cine 5 televizyonu da ekonomiye tekrar kazandırılacak.

Farklı kitleye ulaşma
Açıklamada şöyle denildi:
Doğan Yayın Holding, bünyesinde bulundurduğu Kanal D ve CNN Türk televizyonlarına ilave olarak farklı bir hedef kitleye ulaşabilmek için Cine 5`e ortak olma kararı almıştır. Bilindiği gibi Cine 5 televizyonu uzun yıllardır gösterdiği spor müsabakaları, yerli ve yabancı filmlerle izleyicinin beğenisini kazanmış, ülkemize pay - TV sistemini tanıştırmış bir kanaldır.

Kaliteli yayıncılık
Açıklamada, Doğan Yayın Holding`in eğlence sektörüne olan ilgisini 1999 yılında ANS üretim şirketini gruba dahil etmesiyle gösterdiği hatırlatılırken, ANS`nin geçtiğimiz yıllarda yerli dizi, klip, reklam filmi ve uzun metrajlı Türk filmi üretiminde gösterdiği başarı, bu sektörde daha fazla yatırım yapmak üzere grubumuzu cesaretlendirmiştir denildi. Cine 5`in gruba dahil olması neticesinde daha çok A - B grubu sosyoekonomik seyirci kitlesine hitap edecek Cine 5`ten kaliteli yerli - yabancı film seyredilme imkanı olacağı bildirildi. Açıklama şöyle devam etti:
Bilindiği gibi grubumuz geçen yıl RTÜK Kanunu`nun değişmesiyle birlikte şeffaflık adına bir adım daha atmış, Kanal D ve CNN Türk hisselerini Doğan Yayın Holding altında toplamıştır. RTÜK Kanunu ile birlikte sahibi belli olan televizyon kanalları sadece Kanal D ve CNN Türk iken buna şimdi de Cine 5 ilave olmaktadır.
 

Hisse Başarıyla eklendi