Doğan Yayın Holding Cine 5 `e ortak oluyor

29.07.2003 - 09:23 | Son Güncelleme :


Doğan Yayın Holding bünyesindeki Doğan TV. A.Ş. Cine 5`e ortak oluyor. DYH`den yapılan açıklamada, Doğan TV`nin Cine 5`e BDDK`nın onayına bağlı ortaklık kararı aldığı, ön protokol ve niyet anlaşması imzaladığı belirtildi.

DOĞAN Yayın Holding bünyesindeki Doğan TV. A.Ş. Cine 5 Televizyonu`na ortak oluyor. Doğan Yayın Holding`den yapılan açıklamada, Doğan TV`nin Cine 5`e BDDK`nın onayına bağlı ortak olma kararı aldığı ve ön protokol ve niyet anlaşması imzaladığı belirtildi.

İmzalanan sözleşme, BDDK`nın bu ortaklığa onay vermesi durumunda yürürlüğe girecek ve Doğan TV gerekli izinler için resmi makamlara başvuruda bulunacak.

Sözkonusu ortaklığın gerçekleşmesiyle birlikte Cine 5 Televizyonu`nun yeniden ekonomiye kazandırılacağı vurgulanan açıklamada, ‘‘Doğan Yayın Holding, bünyesinde bulundurduğu Kanal D ve CNN Türk televizyonlarına ilave olarak farklı bir hedef kitleye ulaşabilmek için Cine 5`e ortak olma karraı aldı. Cine 5 Televizyonu, uzun yıllardır gösterdiği spor müsabakaları, yerli ve yabancı filmlerle izleyicinin beğenisini kazanmış ve ülkemize pay-tv sistemini tanıştırmış bir kanal’’ denildi.

EĞLENCE SEKTÖRÜNDE ETKİNLİK

Doğan Yayın Holding`in eğlence sektörüne olan ilgisini 1999 yılında ANS üretim şirketini gruba dahil ederek gösterdiği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: ‘‘ANS`nin geçtiğimiz yıllarda yerli dizi, klip, reklam filmi ve uzun metrajlı Türk filmi üretiminde gösterdiği başarı, bu sektörde daha fazla yatırım yapmak üzere grubumuzu cesaretlendirdi. Cine 5`in gruba dahil olması neticesinde daha çok A-B grubu sosyo ekonomik seyirci kitlesine hitap edecek. Cine 5`ten kaliteli yerli-yabancı film seyredilme imkanı olacak. Grubumuz geçen yıl RTÜK Kanunu`nun değişmesiyle birlikte şeffaflık adına bir adım daha atarak, Kanal D ve CNN Türk hisselerini Doğan Yayın Holding altında topladı. RTÜK Kanunu ile birlikte sahibi belli olan televizyon kanalları sadece Kanal ve CNN Türk iken buna şimdi de Cine 5 ilave olacak.’’
 

Hisse Başarıyla eklendi