Dirinler, üretimi yüzde 80 hızlandırdı

20.12.2013 - 12:13 | Son Güncelleme :

Dirinler, yeni sanayi tezgahı ile üretimi yüzde 80 hızlandırdı

https://i.bigpara.com/i/55big/dirinler_makine.jpg

Dirinler, Türkiye`de bir ilki gerçekleştirerek, 36 eksenli tam otomasyonla CNC işlem merkezi üretti.

Dirinler, Türkiye`de bir ilki gerçekleştirerek, 36 eksenli tam otomasyonla CNC işlem merkezi üretti. kobiden.com haberine göre; Dirinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin, 36 Eksen Özel Frezleme ve Tornalama Tezgahı adı verilen yeni makina ile sanayi tesislerinin üretimlerini yüzde 80 oranında hızlandırarak üretim maliyetlerini düşüreceğini söyledi.

Yeni makinenin tanıtıldığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı ile çok sayıda sanayicinin katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Dirin, Dirinns markasıyla müşterilerine özel çözümler sunduklarını belirterek, yeni makinanın da yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının sonucunda Türkiye`de ilk kez üretildiğini söyledi.

36 Eksen Özel Frezleme ve Tornalama Tezgahı ile piyasaya sundukları makinanın, sanayi üretiminde büyük kolaylıklar sağlayacağını dile getiren Dirin, Yeni makinamız üretimin yüzde 80 oranında hızlanmasını sağlayacak. Birçok işlemi bu makina tek başına gerçekleştirecek. Ürünler tek bir makinanın üretiminden çıkacak. Bu üretimin kalitesini de artıracak. Üretim hızlanacağı için son dönemde en önemli unsur haline gelen sanayideki maliyetlerde düşecek. Sanayi işletmeleri bu makina ile çok büyük avantajlar sağlayacak dedi.

5 kıtada 55 ülkeye ihracat

CNC ve torna tezgahlarını 5 kıtada 55 ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Dirin, Cemal Dirin`in kendilerine bıraktığı bayrağı daha ileri noktalara taşımak için çok çalıştıklarını kaydetti. Her gün ‘Ülkem için ne yaptık` diye düşündüklerini ve bu felsefe ile yollarına devam ettiklerini anlatan Dirin, kendi tasarladıkları, Türkiye`de ilk kez üretilen makinaları ile de ülkelerine katma değer sağladıklarını ve cari açık sorununa yerli üretimle çözüm bulmaya çalıştıklarını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir`in örnek sanayicilerinden olan Dirinler Ailesi`nin yeni ürettiği makina ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi