Dikkat! Resesyon riski ortadan kalkmadı

08.02.2008 - 10:31 | Son Güncelleme :

San Francisco Federal Reserve Baskanı Janet Yellen yaptığı konuşmada bir resesyon olasılığının tamamen gündemden çıkmadığını söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci224.jpg

Resesyon riski Fed yetkililerini rahatsız etmeye devam ediyor. San Francisco Federal Reserve Baskanı Janet Yellen yaptığı konuşmada bir resesyon olasılığının tamamen gündemden çıkmadığını söyledi.

Matriks

Yellen finans piyasaları analistleri ile gerçekleştirdiği yemekli toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Benim beklentim büyük bir olasılıkla resesyona girilmeyeceği yönünde. Ancak resesyon riskinin tamamen ortadan kalkmadığını söylemeliyim. bununla birlikte benim görüşüm bir resesyon yaşanmayacağı ancak büyümenin yavaşlayacağı yönünde oluşuyor. dedi.

Yellen açıklanan veriler incelendiğinde istihdam piyasasında yavaşlama görüldüğünü ancak bunun dramatik bir hal almadığını belirtti.

Yellen kredi piyasalarındaki daralma ile konut sektöründeki yavaşlamanın birbirinden ayrı sorunlar olduğunu ve FED`ın bu aşamada konut sektöründeki krizi çözmek için yapabileceği birşey olmadığına inandığını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi