Dijital KOBİ’ler yüzde 10 arttı

09.03.2016 - 14:36 | Son Güncelleme :

KOBİ’lerin dijitalleşmesini sağlamak amacıyla iletişim operatörü Vodafone’un çalışmaları TÜSİAD işbirliği ile devam ediyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/09032016_tusiad_vodafone_650.jpg

İşbirliğinin açıklandığı toplantıda KOBİ’lerin dijitalleşme endekslerinin hesaplandığı ‘Yarına hazırım’ raporu da açıklandı. Bu rapora göre Temmuz 2014’ten bugüne kadar 41 bin KOBİ ‘Yarına Hazırım Platformu’ndan faydalandı ve Türkiye’nin dijitalleşme endeksi yüzde 10 artarak, yüzde 48’den yüzde 53’e çıkarıldı.

Vodafone’dan dijital dönüşüm danışmanlığı alan işletmelerin ‘Dijitalleşme Endeksi’nin ise yüzde 58’den yüzde 78’e çıktığını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 95’ini KOBİ’ler oluşturuyor. Gelecekteki olası değişiklikler karşısında ayakta kalmalarını sağlamak için KOBİ’leri daha verimli hale getirmek son derece önemli“ dedi.

Haberin Devamı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Çalışma Grubu Başkanı Erol Bilecik ise “Türkiye’nin uluslararası rekabet endekslerinde anlamlı bir sıçrama yapabilmesi için bilime, inovasyona ve dijitalleşmeye daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Ancak veriler bize gösteriyor ki bu alanlarda henüz öncü konumda değiliz. Özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalarımızın daha kat etmesi gereken uzunca bir yol var” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi