dıger Ozel Durum Acıklamaları Pnsut Pinar Sut Mamulleri Sanayii A.s.`nin 31.01.2000 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

31.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Dunya Bankasi yan kurulusu olan IFC ile imzalanan 15 milyon dolarlik, uzun vadeli kredi anlasmasi ile ilgili bilgiler asagidadir. Sozkonusu metin basinda yayinlanacaktir.
Yasar Toplulugu Gida ve Icecek Grubu, Dunya Bankasi yan kurulusu olan IFC ile 15 milyon dolarlik uzun vadeli bir kredi anlasmasi imzaladi. Yasar Holding`te yapilan torende, anlasmaya Yasar Toplulugu baskani Selcuk Yasar ile IFC yetkilisi Mr. Elia Roumani imza koydular.
Ilk iki yili odemesiz, 8 yil vadeli bu kredi, Pinar Sut`un peynir ve yogurt konularinda Turk tuketicisine kazandiracagi yeni urunlerin yatirim finansmaninda kullanilacak. Bu yatirimla Pinar Sut`un 220 milyon dolar olan yillik cirosunun, 310 milyon dolara yukselecegi hesaplaniyor. Nitekim, yatirimin fizibilitesiyle ilgili pazar arastirmalari tamamlandi, yeni urunlerin secimleri netlestirildi ve makine ekipmanlari da secildi. Yatirimlarin 1 yil icinde tamamlanmasi bekleniyor." (IMKB BULTEN)

 

Hisse Başarıyla eklendi