dıger Ozel Durum Acıklamaları Memsa Mensa Mensucat Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 07.03.2000 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

07.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Sirketimizin 12 aylik donemde 5 Trilyona yakin zarar aciklamasi sonrasinda yatirimcilar arasinda 2000 yilinda zararin katlanarak artacagi seklindeki dedikodularin yayilmak istendigi ogrenilmistir. Bu nedenle sirket yonetim kurulu, yatirimcilarin bilgilendirilmesi amaciyla su aciklamayi yapmistir.
Mensa 38 Trilyon Liralik cirosu ile Borsa`da islem goren tekstil sirketleri arasinda ilk bes arasinda yer almaktadir. Ana faaliyetlerinden 7 Trilyon Lira kar eden ve cirosunu reel anlamda buyuten Mensa, kisa vadeli borclarinin yarattigi gider baskisi nedeniyle zarar aciklamistir. 1997 yilinda baslayip 1999 yilinda %90`i tamamlanan buyuk bir yatirim hamlesini gerceklestirerek tum makine parkini yenilemistir.
Finansal giderlerin baskisindan kurtulmak amaciyla sermayesini 1.7 Trilyon Liradan yuzde 400 bedelli artirarak 8.5 Trilyon Liraya cikaracaktir. Sermaye artirim suresi henuz tamamlanmamakla birlikte sirketimizin en buyuk ortagi Ulutas Tekstil, kendine dusen payin tamami olan 5 Trlyon 440 Milyar Lirayi sermaye artirimi icin sirketimize odemis olup, bu miktar borclarin kapatilmasinda kullanilmistir. Sermaye artisi ile saglanacak diger kaynaklarda ayni maksatla kullanilacaktir. Boylece Mensa`nin kisa vadeli banka kredilerinde ciddi oranlarda dusme gerceklesmistir. Ayrica 2000 yilinin ilk aylarinda satislarimizdaki istikrarli artis devam etmektedir.
Tum bu bilgilerin isiginda Mensa`nin ilk uc aylik bilancosunda 5 trilyon Lira zarar kapatilarak 1 Trilyon Liraya yakin net kar olusacagi anlasilmistir. Sirketimizin tum rasyolarindaki olumlu degisiklikler uc aylik bilancolarimizda net olarak gozukecektir. (IMKB BULTEN)

 

Hisse Başarıyla eklendi