dıger Ozel Durum Acıklamaları Alctl Alcatel Teletas Telekomunikasyon Endustri Ticaret A.s. `nin Basinda Yeralan Habere Iliskin O

23.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Bugun Anka Ajansi tarafindan yayinlanan Sirketimizle ilgili bir haberde, Jandarma Genel Komutanjligi tarafindan Sirketimizin bir yil sureyle devlet ihalelerine katiliminin yasaklandigi seklinde bir haber yayinlanmis ve bu haber uzerine Sirketimize yatirimcilar ve araci kurumlardan cesitli muracaatlar yapilarak aciklama istenmistir.
Sozkonusu haber 20 Mart 2000 tarih ve 23995 sayili Resmi Gazete`de yeralan, Icisleri Bakanligi ihalelerine katilimi cesitli surelerle yasaklanan 51 sirket hakkindaki karardan kaynaklanmakta olup, bu kararda da acikca belirtildigi uzere, Sirketimiz 1 yil boyunca, sadece Icisleri Bakanligi`na bagli idarelerin acacaklari resmi ihalelere katilamayacaktir. Anka Haber Ajansi`da daha sonra bu konuda duzeltme yayinlamistir. Sozkonusu olay, Sirketimiz tarafindan Jandarma Genel Komutanligi`na teklif edilen kucuk santral (PABX) sistemlerinin ses sikistirma algoritmasinin (G723.1), Jandarma Genel Komutanligi`nda mevcut diger santrallerin ses sikistirma algoritmasi ile (G728)n uymamasi gerekcesi ile ilgili sozlesmemizin feshedilmesinden kaynaklanmaktadir.
Sirketimiz 2000 yili satis butcesinde Icisleri Bakanligi`na bagli idarelere herhangi bir satis ongorulmus olmamasi sebebiyle, kararin Sirketimize ticari herhangi bir etkisi olmayacaktir. Ancak, ilgili tekliflerimizde bu algortima farkliliginin acikca belirtilmis olmasindan dolayi, sozkonusu fesih ve yasaklama kararlarina karsi yasal yollara basvurulacaktir." (IMKB BULTEN)

 

Hisse Başarıyla eklendi