Devlet Cebimize Ortak Oldu

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Doğuşmotor Genel Müdürü Tanju Özenç, devletin otomobile koyduğu ağır vergi yüküyle sektörün en büyük ortağı olduğunu söyledi.


Özenç, sattıkları her arabanın ortalama yüzde 40`ının devletin cebine girdiğini belirterek vergilerin yeniden artırılmasını anlayamıyoruz dedi. Sektörün Türkiye dahil tüm dünyada talep artışıyla karşı karşıya olduğunu, 2001 yılında Türkiye`de 3 bin 500 Audi satmayı hedeflediklerini söyleyen Özenç, olumlu havanın devamı için siyasi istikrarın şart olduğunu vurguladı. Türkiye`de satılan ithal otonun binde 5.4`ünü Audi`nin gerçekleştirdiğini, bu oranı binde yedilere çekeceklerini belirten Özenç, `Satışlarımızın ivmesi BMW`den daha hızlı, Avrupa`da olduğu gibi BMW`nin önüne geçeceğiz` dedi.Satışlarının 1999 yılında 1450, 2000 yılı ilk dokuz aylık satışın ise 1440 adet olduğunu anlatan Özenç şöyle devam etti: Yılı 2000 otomobil satarak kapatmayı hedefliyoruz. Bu yıl daha çok araba satabilirdik. Ama kotalarımız sınırlıydı. Bize gelen talep Volvo ve BMW`ye yaradı` diye konuştu.


ALLROAD GELMEDEN BİTTİ;

2.7 lt benzinli motora sahip hem asfalt, hem arazi aracı niteliği olan yeni Allroad modelinin ilk dokuz tanesinin gelmeden satıldığını bunların fuarla birlikte Türkiye`ye ithal edileceğini belirten Özenç, aracın 175 bin marktan (52 milyar TL) satılacağını kaydetti. 2001 yılında 60 adet allroad satılması planlanıyor. (MİLLİYET)




 

Hisse Başarıyla eklendi