Devlet AB`ye uygun değil

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Hazine`nin, Maliye Bakanlığı bünyesine alınmasını ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın (ÖİB) de Özelleştirme Kurumu adı ile Maliye Bakanlığı`nın ilgili kuruluşu haline getirilmesini istedi.

TOBB, AB`ye Tam Üyelik Sürecinde Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması adlı raporunda katılımcı, demokratik, insan haklarına saygılı, şeffaf, yolsuzluklardan arınmış, verimli ve yurttaş ihtiyaçlarına duyarlı bir kamu yönetimine ulaşılmasının amaçlandığı belirtildi.

Türkiye`de kamu yönetimi bakımından büyük sorunların bulunduğu belirtilen raporda, bu sorunlar arasında başbakanlığın gereksiz yere büyütülerek dev bir icracı bakanlığa dönüştürülmesi ve bağlı kuruluşları ile adeta bir ekonomi bakanlığı haline gelmesi, devlet bakanlarının sayısının hizmet bakanlıklarının sayısına eşit olması, çok sayıda devlet bakanının ekonomik ve mali konularda görevlendirilmesi, bu nedenle ekonomik ve mali yönetimin dağınık ve çok başlı hale getirilmesi sayıldı ve bu yapının Avrupa Birliği müktesebatına uygun olmadığı vurgulandı. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi